Ronko obišao gradilišta, najavljuje nove investicije

Radovi na vodoopskrbnom sustavu Ugarci - Stara Lipa - Emovački Lug
(FOTO: Pozega.hr)

30.08.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 9907

Požeški gradonačelnik Zdravko Ronko obišao je danas četiri gradilišta na upravnom području grada Požege i najavio je neke nove investicije. U odvojku Industrijske ulice gdje se gradi novi objekt tvrtke Color emajl završeni su radovi na vodovodnoj i kanalizacijskoj mreži te sustavu odvodnje. Ronko je najavio ondje skorašnju izgradnju pristupne ceste, a ukupna je investicija 450.000 kuna, objavljeno je na službenoj stranici Grada Požege.

Oko 500.000 kuna uloženo je i u rekonstrukciju vodovodne mreže i priključaka u Zrinskoj ulici. Gradnja nove mreže vodoopskrbe i odvodnje u mjestima Ugarci, Nova Lipa i Emovački Lug riješit će problem kvalitetne vode za oko 230 kućanstava, a posebno stočarima koji se sada vodom snabdjevaju vatrogasnim cisternama, rekao je gradonačelnik.

Na odlagalištu otpada Vinogradine gradi se nova kaseta kapaciteta 50.000 tona i trebala bi biti dovoljna za idućih četiri-pet godina. Ostat će mjesta za gradnju još tri kasete na tom mjestu.


Gradonačelnik Ronko se osvrnuo i na dovršetak radova na parkiralištu iza gradske kuće.
- Samo asfaltiranje bilo je u vrijednosti oko 500.000 kuna. Ali, sve ostalo što smo tu napravili, od javne rasvjete, rekonstrukcije mreže, sanitarnih čvorova, okoliša i stavljanjem cijelog prostora pod video nadzor, predstavlja ukupnu investiciju vrijednu ukupno oko milijun kuna - naglasio je Ronko za službenu stranicu Grada Požege, dodavši kako idućeg tjedna počinju radovi u Ulici Makse Kuntarića, za koju je na javnom natječaju ugovorena cijena od 700.000 kuna.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI