Dva dana tamburaških poslastica na Zlatnim žicama Slavonije

Ivan Enjingi i Marko Baričević
(FOTO: Vjeran Blašković)

29.08.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 12615

Programsku koncepciju, ali i stavove povodom nedavnih događaja oko darivanja zaštitnog znaka festivala Gradu Požegi iznijeli su danas direktor festivala Zlatne žice Slavonije u Kutjevu Ivan Enjingi i potpredsjednik Upravnog odbora Glazbenog festivala Zlatne žice Slavonije, Kutjevo 2011. Marko Baričević.

Kutjevačka berba grožđa

Prve večeri festivala, 2. rujna, u 18 sati na ulicama Kutjeva održavat će se kutjevačka berba grožđa u kojoj će sudjelovati 9 kulturno-umjetničkih društava, konjanici i limena glazba, a na kojoj će biti prikazano sve ono što prati tradicionalnu berbu grožđa.


Središnji događaj prve večeri počinje u 21 sat nastupom Tamburaškog orkestra HRT-a i prijatelja pod dirigentskom palicom Siniše Leopolda, nakon čega će koncert održati Gazde.
Drugog dana festivala (subota, 3. rujan) u 20 sati počinje revijalni koncert Tamburaškog orkestra Policijske Akademije, Somborskog tamburaškog društva i Slavonskog sna, dok Večer novih tamburaških pjesama počinje u 21 sat.


Prema riječima Ivana Enjingija festivalska događanja reportažno će povremenim uključivanjima u program pratiti Nova TV. Punjenje 1.300 butelja festivalskog vina održat će se u srijedu, 31. kolovoza u 19 sati, što će također popratiti Nova TV.

Znak i ime su naši!

- Zaštitni znak i ime festivala pripadaju Glazbenom društvu Zlatne žice Požega. To je tako već 20 godina, a tako će biti i ubuduće - rekao je Marko Baričević ponavljajući kako je zaštitni znak grafički oblikovala Mira Babić 1990. godine, a 1993. godine znak je samo redizajniran. O tome je 034portal pisao u tekstu pod naslovom "Baričević: Plešić nije autorica zaštitnog znaka festivala".

Priču oko zaštitnog znaka festivala GD Zlatne žice smatra otimačinom, za što su izdali danas i izjavu za javnost. U njoj kažu kako je kaznena prijava po tom pitanju već u Uredu glavnog državnog odvjetnika, kao i izjava o autorskom pravu kod javnog bilježnika u kojemu autorica zaštitnog znaka Mira Babić govori da je znak izradila ona te prava prenijela na Ivana Enjingija.

Dodaju i kako je već pokrenut postupak vraćanja prava korištenja zaštitnog znaka GD Zlatne žice Požega na čemu radi nekoliko odvjetnika.

Više o kutjevačkom festivalu Zlatne žice Slavonije pročitajte na njihovim internetskim stranicama: www.pozeskifestival.hr



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI