Jelačićeva će ovako izgledati do kraja godine

Radovi u Ulici bana Josipa Jelačića u Pleternici
(FOTO: Mario Nakić)

24.08.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 9878

Građevinski radovi koji se izvode na dužini oko kilometar i pol u Ulici bana Josipa Jelačića sve više ljute i vozače i stanovništvo zbog prašine, kamenja i gotovoj nemogućnosti prolaska. U redakciju 034portala stiglo je više žalbi građana koji traže da ispitamo dokad će najduža pleternička ulica biti tako razrovana. Gradonačelnik Pleternice Franjo Lucić rekao je na jučerašnjoj konferenciji za medije kako će radovi trajati barem do kraja godine.

- Molim sugrađane za strpljenje i razumijevanje. Radi se o opsežnim radovima jer se osim asfalta rade nogostupi s obje strane ceste, kanalizacijski sustav i odvodnja slivnih voda. Dugogodišnji problemi ovdašnjeg stanovništva bit će riješeni, ali trebamo se svi strpjeti dok radovi završe. Prvi sloj asfalta planiramo dovršiti do zime, a na proljeće prekriti drugi sloj i još popraviti što bude trebalo - rekao je Lucić.

034portal je pisao o komunalnim problemima u toj ulici


Ukupna cijena radova je 11 milijuna kuna, od čega veći dio financiraju Hrvatske ceste, a Hrvatske vode sufinanciraju s 3,7 milijuna. Lucić najavljuje i izgradnju kolektora za odvodnju površinskih voda jer su stanovnici Jelačićeve nakon oborina obično imali probleme s poplavama.


- Dovoljno je reći da će ukupno 9,2 kilometra rubnjaka biti ugrađeno u nogostupe i u kolnik, a po završetku radova na cesti izgradit ćemo novu javnu rasvjetu i obogatiti ulicu zelenilom - ustvrdio je gradonačelnik.

Zanimljivo će biti vidjeti idućih dana, kada tisuće ljudi u povodu Devetnica pohrli u Pleternicu, kako će se snalaziti i kolike će kolone biti u prašnjavoj Jelačićevoj sa strojevima i bagerima. Podsjetimo se, izvođač radova Cestar iz Slavonskog Broda je nedavno probio glavni cjevovod koji prolazi tom ulicom pa su gotovo cijeloga dana bez vode ostali stanovnici Pleternice i nekoliko obližnjih mjesta.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI