Štednja u Pakracu: Jedinstveni upravni odjel, 15 zaposlenih

Pakrac
(FOTO: Duško Mirković/PIXSELL)

23.08.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 3841

Sanacija dotrajalog mosta u Španovici, novi kružni tok u Bolničkoj ulici, kanalizacija u Pakracu i Badljevini samo su neke od tema o kojima se raspravljalo na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Pakraca. Gradonačelnik Davor Huška najavio je daljnju racionalizaciju gradske uprave i štednju u proračunu.

- Proračunski manjak smanjen je sa 4 na 2,6 milijuna kuna smanjenjem materijalnih rashoda, plaća, smanjenjem broja djelatnika i mjerama za razvoj malog gospodarstva. Projekcija o radu gradske uprave je svesti broj službenika na oko 15, bez otpuštanja, vraćanjem jedinstvenog upravnog odjela s jednim pročelnikom i gradonačelnikom profesionalcem u budućnosti. 15 djelatnika je optimalan broj s obzirom na proračun, podatke iz popisa stanovništva, a time se nećemo dovesti u opasnost od obveze otpuštanja zbog eventualne odluke Vlade - rekao je gradonačelnik Huška (HDZ) odgovarajući na pitanje oporbenih vijećnika o proračunskom minusu.

- U roku od mjesec dana stručne službe će izraditi projekciju organizacije i troškova jedinstvenog upravnog odjela, nakon čega će se isto razmotriti na međustranačkoj koordinaciji, ako prijedlog bude prihvaćen, postoji mogućnost ovakve reorganizacije gradske uprave do početka iduće godine - dodaje Huška.


Zoran Krejči (SDP) pitao je kako to da su u Bolničkoj najavljeni nogostup i biciklistička staza, a izgrađen je kružni tok.
- U Bolničkoj ulici završeni su radovi na kolniku, na inicijativu struke, izgrađen je kružni tok, zamijenjen za javnu rasvjetu u ovoj fazi projekta, za što će se raspisati poseban natječaj. Temeljem potpisanog višegodišnjeg ugovora sa tvrtkom „Cestar“, radovi na izgradnji biciklističke i pješačke staze nastavljaju se u proljeće - odgovorio je Huška.


U nastavku sjednice Gradsko vijeće je većinom glasova usvojilo razna izvješća, među kojima je definitivno najzanimljivije ono o radu Poduzetničkog centra Pakrac.
- Od 37 kandidiranih projekata, odobreno je 34, ukupne vrijednosti 2,6 mil. kuna. Osim navedenih, odobreno je i 6 EU projekata za fond IPA, a u suradnji sa Gradom pripremljena su 2 projekata za isti EU fond. 2010. godina završila je pozitivno i sve obveze su podmirene - ustvrdila je Mirjana Reili, direktorica PC Pakrac.
Klub HDZ-a je izrazio podršku radu PCP-a, a oporbeni vijećnik Miroslav Kolar (HNS) se pitao kako onda nema većeg zapošljavanja i zašto je županija i dalje na dnu ljestvice konkurentnosti, stoji u zapisniku s 13. sjednice Gradskog vijeća grada Pakraca, objavljenom na službenoj stranici grada Pakraca.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI