Konobari će nositi slavonski šešir

Slavonski šešir
(FOTO: alilovci.blog.hr)

19.08.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 12398

Ugostitelji iz centra Požege sastali su se s gradonačelnikom Zdravkom Ronkom u Gradskoj vijećnici na dogovoru oko vizualnog identiteta ugostiteljskih objekata za vrijeme održavanja glazbenog festivala Zlatne žice Slavonije.

Tkanica i šešir

U zaključcima sastanka kaže se kako će konobari u centru Požege nositi detalje slavonske nošnje - tkanicu na pasu i slavonski šešir. Izlozi i stolovi kafića biti će uređeni s detaljima vezanim uz Slavoniju i slavonsku baštinu. Treba dodati i kako je Turistička zajednica grada Požege raspisala natječaj za najbolje uređeni izlog tijekom festivalskih dana.


Zvuci tamburice


Dogovoreno je i kako će se u kafićima tijekom festivalskih dana puštati slavonska glazba odnosno pop glazba izvedena slavonskim instrumentima, bez turbo folka (narodna glazba), naročito dok traje službeni program. U zaključcima koje je danas ugostiteljima odaslala Sekcija ugostiteljstva i turizma pri Udruženju obrtnika Požega stoji da se prigodna glazba treba puštati do cca 2 sata iza ponoći.

Sastanku se odazvalo 13 od 26 pozvanih ugostitelja. Uglavnom su pozitivno prihvatili razgovor, a dio njih nije do kraja zadovoljan jer im je opremanje konobara u slavonskom štihu dodatni trošak, dok se dio pita kako to da se uopće ide određivati kakva će se glazba puštati.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI