Dukić: ʺOni koji i dalje prosvjeduju, vođeni su politikomʺ

Dragutin Dukić
(FOTO: PIXSELL)

23.03.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 3017

- Naši su se seljaci povukli s cesta nakon što je Vlada odobrila, a ministar Čobanković potpisao većinu naših zahtjeva. Time mislim da smo realno postigli što se u ovom trenutku moglo postići, rekao je za 034Portal Dragutin Dukić, koordinator Saveza seljačkih udruga Požeško-slavonske županije.

Novac se uplaćuje

Seljacima je odobrena isplata poticaja 2.000 kuna po hektaru zemlje, legalizacija postojećih poljoprivrednih objekata i to su samo neki od njihovih odobrenih zahtjeva čija je realizacija već krenula.
- Prvi dio poticaja za ovu godinu je već isplaćen, a sada je krenula i isplata drugog dijela. Prema tome, ne vidim razloga da nastavimo prosvjedovati. Mogli bismo prosvjedovati dan i noć, ali znamo kakva je realna situacija u zemlji i ne možemo tražiti više nego što je država u mogućnosti učiniti, dodaje Dukić.


"Samo 0,2 posto prosvjeduje"


Što se tiče nastavljenih prosvjeda od strane pojedinih udruga u Osječko-baranjskoj i Virovitičko-podravskoj županiji, Dukić vjeruje da je jedini razlog njihovih prosvjeda politički.
- To je samo oko 0,2 posto poljoprivrednika, koji još uvijek prosvjeduju. Ja vjerujem da su njihovi motivi politički. Smatram da se seljačke udruge trebaju boriti isključivo za dobrobit seljaka, a ne zbog političkih ciljeva, ustvrdio je Dukić.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI