Stara elektronika se ne otkupljuje, samo besplatno odvozi

Pogon za reciklažu EE otpada u Virovitici
(FOTO: PIXSELL)

12.08.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 12461

Čitateljica 034portala je pitala kako se može riješiti starih mobitela ili drugih elektroničkih uređaja te postoji li neko mjesto za njihov otkup u Požegi. Saznajemo kako takvo mjesto kod nas ne postoji, ali građani se mogu besplatno riješiti sveg električnog i elektroničkog otpada pozivom na besplatni broj telefona 0800-444-110. U roku ne duljem od tjedan dana, na njihovu adresu trebalo bi stići vozilo slavonskobrodske tvrtke Eko mobile koje će preuzeti otpad i besplatno ga prevesti na reciklažu.

Tvtka Eko mobile iz Slavonskog Broda, naime, ima koncesiju za skupljanje i odvoz električnog i elektroničkog otpada za područje Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije te gradove Našice, Đakovo i Županju. Međutim, oni ne vrše otkup već samo odvoze otpad koji se u potpunosti reciklira na za to predviđenim mjestima u Zagrebu.

- Zakonski rok od poziva građana do našeg dolaska je mjesec dana, ali mi u pravilu dolazimo puno češće, barem dva puta tjedno u Požegu, tako da građani mogu očekivati prilično brzu reakciju. U EE-otpad spadaju stari televizori, računala, mobiteli, hladnjaci, perilice rublja i slično. Taj otpad se u potpunosti reciklira i sve se sirovine dalje iskorištavaju - rekao je Alen Šečić, direktor tvrtke Eko mobile za 034portal.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI