Maloljetnik (14) provalio u kuću u Novoj Lipovici

Ilustracija: provala u kiosk
(FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL)

11.08.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 4171

Pleternički su policajci utvrdili da je maloljetnik (14) iz okolice Kutjeva u utorak navečer pokušao provaliti u obiteljsku kuću u selu Nova Lipovica kod Čaglina.

Prema policijskom izvješću, maloljetnik je uz pomoć tjelesne snage i noža provalio ulazna vrata obiteljske kuće. U tom je trenutku naišao 73-godišnji vlasnik pa je provalnik pobjegao. Prema njemu slijedi kaznena prijava zbog pokušaja teške krađe Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Požegi.

Vjerojatna kazna: pojačan nadzor


Franjo Kopunić, zamjenik županijskog državnog odvjetnika je za 034portal objasnio kako ovakvi slučajevi najčešće završe izrečenim odgojnim mjerama.


- Nisam upoznat s konkretnim slučajem, ali ako se radi o osobi koja spada među mlađe maloljetnike (14 do 16 godina starosti) i ako nije recidivist, onda će mu sud vjerojatno izreći odgojne mjere u smislu pojačane brige i nadzora. Roditelji neće odgovarati, osim što će biti pozvani kao njegovi opunomoćenici. O događaju će biti obaviješten i Centar za socijalnu skrb - komentirao je Kopunić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI