Maloljetnik (14) provalio u kuću u Novoj Lipovici

Ilustracija: provala u kiosk
(FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL)

11.08.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 4176

Pleternički su policajci utvrdili da je maloljetnik (14) iz okolice Kutjeva u utorak navečer pokušao provaliti u obiteljsku kuću u selu Nova Lipovica kod Čaglina.

Prema policijskom izvješću, maloljetnik je uz pomoć tjelesne snage i noža provalio ulazna vrata obiteljske kuće. U tom je trenutku naišao 73-godišnji vlasnik pa je provalnik pobjegao. Prema njemu slijedi kaznena prijava zbog pokušaja teške krađe Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Požegi.

Vjerojatna kazna: pojačan nadzor


Franjo Kopunić, zamjenik županijskog državnog odvjetnika je za 034portal objasnio kako ovakvi slučajevi najčešće završe izrečenim odgojnim mjerama.


- Nisam upoznat s konkretnim slučajem, ali ako se radi o osobi koja spada među mlađe maloljetnike (14 do 16 godina starosti) i ako nije recidivist, onda će mu sud vjerojatno izreći odgojne mjere u smislu pojačane brige i nadzora. Roditelji neće odgovarati, osim što će biti pozvani kao njegovi opunomoćenici. O događaju će biti obaviješten i Centar za socijalnu skrb - komentirao je Kopunić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI