Kroz igru djeca se uče toleranciji i socijalizaciji

Kreativna radionica Obiteljskog centra
(FOTO: Martina Smrzlić)

04.08.2011. | Martina Smrzlić
Pregleda: 3841

Počela je s radom treća po redu kreativna radionica za djecu u Obiteljskom centru Požeško-slavonske županije.
Program se prilagođava djeci u igraonici, a bit će otvorena tijekom idućeg tjedna radnim danom od 10 do 11 sati za sve koji žele sudjelovati.

- Program je prilagođen uzrastu. Prvo smo počeli s malom djecom, a zatim su počeli dolaziti i stariji. Moguće je da će centar biti otvoren za radionice kroz cijeli kolovoz, ali još nismo sigurni, potreban nam je još jedan defektolog, a trenutačno ih nema na Zavodu za zapošljavanje. Djeca se ovdje uče raznolikosti, toleranciji i komunikaciji. Prošle godine je ovdje bilo djece s Downovim sindromom kao i onih s poremećajima u razvoju. Jako je bitno djeci širiti horizonte, učiti ih socijalizaciji i uvažavanju drugih te njihovih međusobnih različitosti i ovdje se kroz igru posvećujemo tome -  rekla je Sonja Papić, voditeljica kreativne radionice.

Sudjelovati u radionici mogu i roditelji, primjerice volontirati ili, ako neki nemaju vremena ili su puni obaveza, mogu ostaviti djecu tih sat vremena u igraonici s odgajateljicom.
- Imam dvije curice i obje pohađaju kreativnu radionicu. Tako sam i ja počela dolaziti, jer one jako vole biti ovdje kao i učiti s drugom djecom - izjavila je Ivana Majstorović, majka za 034portal.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI