Top destinacije Zadar i Crikvenica, a inozemne Tunis i London

Nikolina Abramović, djelatnica APP turizma
(FOTO: Martina Smrzlić)

28.07.2011. | Martina Smrzlić
Pregleda: 6051

Sudeći po riječima Dalibora Nedele, direktora Zoa toursa, turističke agencije u Požegi, Požežani uglavnom standardno ljetuju u Hrvatskoj. Kao najtraženije ističe Crikvenicu i Makarsko primorje te također Baško polje.

- Tunis je od inozemnih destinacija najpopularniji zbog subvencionirane cijene od strane Tuniske države, a za njim slijedi Turska. Ove godine su dosta popularna i krstarenja po Nilu. Također se bavimo incoming programima, dakle dolascima turista u područje naše županije. To je bazirano na period proljeća i jeseni i na žalost ovog proljeća osjetio se znatan pad posjetitelja s obzirom na prošlu godinu.

Treba promovirati naš lokalni turizam jer se ljudi iznenade kako je Požega lijep grad, uživaju u degustacijama vina, voćnih rakija, slavonskih delicija. Hit destinacije u incoming programima su nam uglavnom Park Prirode Papuk i Eko-etno selo Stara Kapela -  rekao je Nedela.


- Najviše se putuje u Biograd i cijelu Zadarsku županiju. Tunis je naravno aktualan, a oni malo dubljeg džepa idu u London i na krstarenja na primjer kod Amsterdama. Ove godine se slabo ide u egzotične zemlje, poneki individualci, ali grupe ne. Što je bilo u pripremi, otkazano je. Vezano uz maturalna putovanja, popularne su destinacije Beč, Prag i Budimpešta - izjavila je za 034 portal Nikolina Abramović, djelatnica APP turizma.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI