Pakrac: Više od 50 četvornih kilometara još uvijek pod minama

Ilustracija: Razminiranje
(FOTO: PIXSELL)

27.07.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 9753

Novi projekt razminiravanja na pakračkom području započeo je danas i trajat će idućih dvadesetak dana. Riječ je o 39,5 tisuća četvornih metara miniranog područja gospodarske jedinice Pakračka gora - zapadni Papuk. Zbog toga će dolaziti do povremenog prekidanja prometa na cesti između Pakraca i Požege.

Ukupna vrijednost razminiranja je oko 400.000 kuna s PDV-om. Hrvatske šume su investitor, izvođač je tvrtka Titan iz Trenkova, a ugovoreni rok za dovršetak je 20 radnih dana, saznajemo u Hrvatskom centru za razminiranje.

- Dosadašnja tri projekta su već gotova ili u fazi završavanja, a radi se o područjima Toranj - Gornja Obrijež - Donji Grahovljani, Mijači - Španovica i Kalvarija u Pakracu. U Požeško-slavonskoj županiji ostalo je još 59,3 četvornih kilometara miniranog područja, od čega 50,5 otpada na grad Pakrac i okolna sela, dok se manji dio odnosi na grad Lipik i općinu Velika - rekao je Mladen Crnković, predstojnik HCR-a.


Iz Hrvatskog autokluba javljaju kako će do 19. kolovoza svakog dana biti povremeno zatvorena državna cesta Pakrac - Požega na mjestu između Mijača i Španovice od 8 do 18 sati.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI