Stripovi nikad nisu bili traženiji

Gradska knjižnica i čitaonica
(FOTO: Martina Smrzlić)

25.07.2011. | Martina Smrzlić
Pregleda: 2554

Već sada krajem sedmog mjeseca u Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega posuđena je sva lagana literatura za ljeto i godišnji odmor. Unatoč skraćenom radnom vremenu, knjige se iznajmljuju kao da se radi cijeli dan.

- Najviše se čitaju krimi romani, ljubavni romani i suvremeni hrvatski roman. Naj naslovi koji su stalno vani su "Stupovi Zemlje" Kena Folletta, a zatim Stieg Larsson "Djevojka koja se igrala vatrom" te nastavak trilogije "Muškarci koji mrze žene" i "Kule u zraku".

Zbog popularizacije knjige trenutačnom ekranizacijom u kinima, strašno je popularna kolekcija "Pjesma leda i vatre" George R.R. Martina. Također je "Čudo u Poskokovoj Dragi" Ante Tomića stalno vani - rekla je voditeljica odjela za odrasle u Gradskoj knjižnici i čitaonici Mirjana Franculić.


Knjige o položaju žena u zemljama trećeg svijeta su sve traženije, a nasuprot prijašnjim godinama traži se lektira za vrijeme školskih praznika od koje je već sada 70 posto posuđeno.


- Stručna literatura je sva u policama i samo kola beletristika. Čitaju se knjige iz različitih područja kao na primjer kuharice, sve o vrtu, dizajn stanovanja i naravno jako se čita popularna psihologija - dodaje Franculić.

Na dječjem odjelu hitovi ljeta su kolekcije R.L. Stine, Mire Gavrana i Sanje Pilić, a sve popularniji su stripovi.

- Sa stripovima je krenulo baš u zadnje vrijeme, nikad prije nije bila ovakva potražnja - izjavila je Martina Hamzić, knjižničarka na dječjem odjelu Gradske knjižnice na kojemu se vode ljetne radionice "Pričaonica", četvrtkom u 17 sati gdje građani mogu dovesti mališane na slušanje priča, te "Kreativna likovna radionica" koja je konstantno na raspolaganju.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI