Dukić: Ne odstupamo od cijene 1,60 kuna

Arhivska fotografija: Predstavnici seljačkih udruga s ministrom Čobankovićem
(FOTO: Davor Javorović/PIXSELL)

25.07.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 2217

Nakon jučerašnjeg sastanka Koordinacije seljačkih udruga Slavonije i Baranje u Grabarju kod Kutjeva i njihovih zahtjeva Vladi, danas poslijepodne će se održati sastanak predstavnika seljaka, otkupljivača pšenice i Ministarstva poljoprivrede u prostorijama Brodsko-posavske županije u Slavonskom Brodu.

- Otkupna cijena od 1,60 kuna po kilogramu pšenice je zahtjev od kojega nećemo odstupiti. Očekujemo da će otkupljivači prihvatiti naše zahtjeve kako ne bismo sutra prosvjedovali. Vjerujem da će na sastanak doći i sam ministar Petar Čobanković - rekao je Dragutin Dukić, predsjednik Saveza seljačkih udruga Požeško-slavonske županije za 034portal.

Seljaci su jučer u Grabarju najavili prosvjed i blokadu 20-ak prometnica u Slavoniji i Baranji ukoliko otkupna cijena pšenice ne bude spomenutih 1,60 kuna po kilogramu. Sadašnja je 1,35 kuna. Osim toga, seljaci traže i da se potpore za sjetvu isplate najkasnije do sredine rujna. Postavili su ultimatum Vladi ako se na njihove zahtjeve ne očituje do utorka u 10 sati, da će već u 11 sati prometnice biti blokirane.


Prema Dukićevoj procjeni, moglo bi se dići tisuće seljaka diljem Slavonije. U našoj županiji radi se o stotinjak traktora spremnih da blokiraju raskrižje u Ferovcu.


- S obzirom na loše vrijeme, nemogućnost rada u polju i nagomilane probleme, prosvjedi mi mogli biti najmasovniji dosad - najavljuje Dukić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI