Mihael je promatrao izbore u Makedoniji, Jordanu i Ukrajini

23.07.2011. | Martina Smrzlić
Pregleda: 10055

Požežanin Mihael Rukavina se nedavno vratio iz Makedonije gdje je proveo 37 dana promatrajući izbore kao predstavnik Ureda za demokratske institucije i ljudska prava OSCE-ODIHR. Prije nekoliko godina svoju je karijeru započeo kao promatrač GONG-a, a zatim se nastavilo na drugim institucijama i u raznim državama. Prošle godine je nadgledao izbore u Jordanu, a onu prije toga u Ukrajini.

- Volim putovati, kako da ne. Uvijek se upoznaju novi ljudi, a meni osim uzbuđenja puno znači učenje o raznim kulturama. Izbore da ne spominjem, ja obožavam izbore. Kada imam slobodnog vremena, gledam na internetu što se događa na nekim izborima, primjerice u Zimbabveu. Sumnjam da još puno ljudi to radi - rekao je za 034 portal Mihael Rukavina.

Avanturist po prirodi, rekreativno se bavi biciklizmom i ne izostaje posjetiti prirodne ljepote zemalja u koje ga posao odvede unatoč možebitnoj teškoj pristupačnosti terena ili prirodnih znamenitosti.


- Ne, ne smatram se planinarom, ali da, ako postoji nekakav lijepi vrh u blizini mjesta gdje jesam, naravno da ću ga posjetiti. Pustinja je isto prekrasna, uživam u takvim velikim razlikama samog življenja koje su ponekad i dramatične. Također i otkrivanju zajedničkih osobina raznih naroda i civilizacija kao i njihovih  različitih uvjeta i prošlosti.
Fascinantno mi je promatrati ljude kako reagiraju ovisno o okolnostima, a uostalom meni je koncept demokratske države kao i samih  izbora od visoke važnosti, ja zaista vjerujem u to. Radim s golemim entuzijazmom i drago mi je da su i kolege to prepoznale - kaže Rukavina osvrćući se na nedavne pohvale struke na njegov rad na izborima u Makedoniji.


- Osobno nisam imao nekih velikih neugodnosti niti sam se osjećao životno ugrožen, iako bude ponekad napetih situacija i nepravilnosti, ali baš zato su promatrači tu da se pobrinu da se takve stvari više ne događaju - rekao je.

FOTO Pogledajte fotogaleriju s Mihaelovih putovanja


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI