Slovaci krivo razumjeli policajca dok je pokazivao prema ʺdoljeʺ

Slovački policajci s hrvatskim kolegama na Jadranu
(FOTO: Ivana Ivanović/PIXSELL)

21.07.2011. | M.N.
Pregleda: 3242

U slovačkim je medijima ovih dana odjeknula vijest o brutalnom ponašanju hrvatskih carinika prema skupini mladih slovačkih turista koji su ljetovali na Jadranu. Danas su predstavnici porečke policije pojasnili kako se radilo o pukom nesporazumu pri jednom rutinskom policijskom pregledu, a do kojega je došlo zbog jezične barijere, objavio je Glas Istre.

Slovake (dvije djevojke od 20 i dva mladića od 21 godine) je nedavno zaustavila policija procijenivši da bi mogli posjedovati drogu. Budući da naši policajci nisu znali slovački, a ni Slovaci nisu baš razumjeli hrvatski, policajac ih je pitao "A ima li što kod cura?" pokazivajući prema spolovilu. Na slovačkom jeziku riječ "kocura" u slengu znači muški spolni organ. Slovački turist je to kasnije ispričao telefonski svojim roditeljima u Bratislavi, koji su o tome obavijestili tamošnje medije. Proširila se čak priča kako su naši policajci tražili oralni seks od turistica da bi pustili njih i njihovo društvo. Stradala je naša carinska služba jer su roditelji toga turista razumjeli kako su se tako ponašali pri carinskom pregledu pa su slovački mediji pisali o brutalnom postupku hrvatskih carinika. Iz Carine su izdali službeno priopćenje kako nijedan njihov djelatnik nije imao nikakvo postupanje prema ovim turistima.

Nakon toga, slovački su turisti ponovno ispitani pred hrvatskim i slovačkim policijskim službenicima, kada je utvrđeno kako nikakvih nepravilnosti u postupku naše policije nije bilo te da se radilo o običnom jezičnom nesporazumu, piše Glas Istre.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI