Alen Kopunović Legetin potpisao za Croatia Records

Alen Kopunović Legetin za orguljama
(FOTO: Privatna kolekcija Kopunović Legetina)

21.07.2011. | Martina Smrzlić
Pregleda: 7693

Katedralni orguljaš i zborovođa ili kako on sam kaže "kantor" Alen Kopunović Legetin u rujnu izdaje svoj CD prvijenac "Portret kraljice" u nakladi Croatia Records.

- Mozart je nazvao orgulje kraljicom instrumenata, a ovaj album je portretiranje orgulja u katedrali Terezije Avilske. Na tim velikim mehaničkim orguljama sa 40 registara koje je 2007. napravila firma Eisenbarth je i odsviran cijeli repertoar. Radi se o djelima J. S. Bacha, Mozarta, također prerada Vivaldijevog koncerta za orgulje te od domaćih autora djela Franje Dugana, Mate Lešćana i tako dalje.
Svaki CD  je jedan zaleđen trenutak dijela življenja jednog glazbenika i normalno je u karijeri doći do ove stepenice - rekao je Alen Kopunović Legetin koji se nakon akademije školovao u Salzburgu te došao u Požegu 1999. na poziv požeškog biskupa.

Umjetnički je voditelj Orguljaških večeri kao i katedralnog zbora te kaže kako se ove izvrsne orgulje savršeno uklapaju u akustiku naše katedrale i konkretno spadaju među najbolje u Hrvatskoj.


- Treba puno energije uložiti u rad i vježbu, ali zbog glazbe se to u konačnici isplati. Glazba podiže naš duh - rekao je Legetin za 034portal.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI