Hakleri će igrati za 8.000 kuna i trofej Dražena Petrovića

Noćni turnir u uličnoj košarci igra se svake godine u kolovozu u Lipiku
(FOTO: Lipik.hr)

21.07.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 2942

Tijekom zadnjih 13 godina, noćni turnir u uličnoj košarci Streetballipik postao je najveći turnir toga sporta u Hrvatskoj. I ove će godine ponajbolji hakleri iz cijele zemlje odmjeriti snage i vještine na košarkaškom igralištu Dječjeg doma u Lipiku tijekom petodnevnog turnira od 16. do 20. kolovoza.

- Turnir je podijeljen na dva dijela: amaterski i profesionalni. U amaterskom će se dijelu boriti lokalne ekipe uglavnom iz naše županije, dok će se profesionalci boriti za vrijedne novčane nagrade. Za prvo je mjesto predviđena nagrada od 8.000 kuna, drugo je 4.000, a treće 1.000 kuna. Prijave su već počele, ekipe se mogu prijaviti preko online-formulara na našim internetskim stranicama. I ove godine očekuje nas pravi show, uz uličnu košarku tu će biti natjecanje u zakucavanju i tricama te zabavni dio. Imat ćemo neki koncert zadnji dan, ove godine možda neće biti neko nacionalno poznato ime zbog financijskih mogućnosti, ali će se publika svejedno moći zabaviti - rekao je Ivan Pušćenik, organizator turnira za 034portal.

Kotizacija (sudjelovanje na turniru) iznosi 150 kuna po ekipi za amatersko, a 300 kuna po ekipi za profesionalno natjecanje. Osim novčane nagrade, pobjednik profesionalnog dijela osvojit će i Trofej Dražena Petrovića. Ovaj turnir, naime, od 2008. godine ima dozvolu obitelji slavnoga hrvatskog košarkaša da dodjeljuje simbolični trofej s njegovim imenom. Više informacija o samom turniru i njegovoj povijesti možete naći na službenoj stranici Streetballipik.org.


Pogledajte dokumentarac o lipičkom noćnom turniru u streetballu snimljen 2008. godine:





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI