Država ulaže 800.000 kuna u čaglinsku poslovnu zonu

Poslovna zona u Čaglinu
(FOTO: PSzupanija.hr)

21.07.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 2302

Državna tajnica Tihana Kraljić posjetila je danas Požegu i Čaglin, gdje je ispred Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva potpisala ugovor o financiranju izgradnje infrastrukture u Poslovnoj zoni Čaglin. Radi se o ulaganju od 800.000 kuna.

- Od 2008. do 2010. godine naše je ministarstvo isplatilo 335 potpora za područje Požeško-slavonske županije u ukupnom iznosu 19,1 milijun kuna. Među njima je 11 potpora za osam industrijskih zona na području županije - kazala je Kraljić, dodavši kako je ove godine do današnjeg dana za projekte u Požeško-slavonskoj županiji isto ministarstvo isplatilo preko dva milijuna.

Prije potpisivanja u Čaglinu, državna je tajnica posjetila župana Marijana Aladrovića u Požegi. Aladrović je istakao kako je u njihovom programu od početka razvoj poslovnih zona u svim jedinicama lokalne samouprave na našem području, a dvije najnovije zone su u Jakšiću i Čaglinu.


Željko Jakopović, dožupan za gospodarstvo, kazao je kako je Ministarstvo gospodarstva već prošle godine uložilo 130.000 kuna za poslovnu zonu u Čaglinu, kada je riješeno pitanje vodoopskrbe. Novim će se sredstvima financirati prometnica unutar same zone te izgradnja kanalizacije, a već iduće bi godine, po njegovim predviđanjima, prvi poduzetnici mogli useliti. U planu je izgraditi i kružni tok na ulazu.


- Već ima zainteresiranih ulagača. Austrijska tvrtka za proizvodnju električne energije iz biomase zainteresirana je za baš tu lokaciju u Čaglinu - najavljuje Jakopović.

Kada bi se takav pogon otvorio, on bi direktno zaposlio desetak radnika, a indirektno bi utjecao na cijeli čaglinski kraj jer bi proizvođači trebali nabavljati biomasu od lokalnih poljoprivrednika. Uz to se planira pokrenuti i proizvodnja bioplina.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI