Biciklisti Krešimir i Matej predstavljat će Hrvatsku na EP-u

Lux Racing Team kod gradonačelnika Zdravka Ronka
(FOTO: Martina Smrzlić)

20.07.2011. | Martina Smrzlić
Pregleda: 10066

Biciklistički klub Lux Racing Team iz Požege može se pohvaliti s dva mlada i perspektivna biciklista u disciplini cross country. Krešimir Banović i Matej Skuzin predstavljat će hrvatsku reprezentaciju na europskom prvenstvu u Austriji i Slovačkoj u kolovozu.

- Prošle godine smo bili 13. u kupu, a sada smo sedmi. S obzirom da imamo još dvije utrke namjeravamo se plasirati među prvih pet. Ponosan sam naravno na njih dvojicu, ali i na sve ostale. Klub postoji od 2007, a natječemo se tek dvije godine. Usprkos tome postigli smo sjajne rezultate - rekao je Igor Marač, predsjednik kluba Lux Racing Team.

Krešimir Banović ima tek 16 godina, a već je bio drugi na nacionalnom prvenstvu u kategoriji kadeta. Natječe se od osmog razreda, ide u elektrotehničku školu i također se bavi trčanjem.
- Volim ovaj sport najviše zbog adrenalina i medalja. Sretan sam što sam pozvan za reprezentaciju jer je trebalo puno truda i odricanja - rekao je Banović.


Matej Skuzin  je duže u biciklizmu. Bio je drugi još na nacionalnom prvenstvu u kategoriji juniora. Trenutačno je u Elite i U23 kategoriji. Bio je treći, ali je imao kvar. Pukao mu je lanac, pa je bio prisiljen odustati.
- Očekivanja od europskog prvenstva su nam uglavnom skupiti nova iskustva, imam vremena osvojiti titulu i kasnije - rekao je.


Mlade bicikliste je danas primio požeški gradonačelnik Zdravko Ronko u Gradskoj vijećnici. Predsjednik kluba  Igor Marač je istakao kako je biciklizam skup sport i da uglavnom ovisi o roditeljima jer sami kupuju izrazito skupu opremu. Saznajemo da klub trenutačno pregovara s popularnim biciklističkim brendom Trek za sponzorstvo.

Budući da dečkima treba puno treninga i opreme, Marač kaže kako traže još sponzora koji bi naše dečke što bolje opremili i pripremili za europsko prvenstvo.

- Nastojat ćemo uvijek podržati mlade koji su aktivni. Pogotovo u ovo doba kada je sve manje sponzora, sve pada na lokalnu razinu. Nije lako svima izaći u susret, ali Grad će pomoći klubovima da opstanu.Želim Vam da nas lijepo predstavite, budućnost je pred Vama -  rekao je gradonačelnik Ronko.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI