HŽ: Pružni prijelaz u Pleternici ne ugrožava vozila

Pružni prijelaz u Pleternici
(FOTO: čitatelj)

18.07.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 4871

Nakon što je 034portal objavio fotografiju čitatelja iz Pleternice, koji tvrdi da tamošnji pružni prijelaz svakodnevno uništava automobile koji onuda prolaze te je pitao kada će biti trajno saniran, stigao nam je odgovor iz Odjela za komunikacije tvrtke HŽ infrastruktura, koja je u sklopu HŽ Holdinga. Njihov odgovor prenosimo u cijelosti.

Poštovani gospodine Nakiću, cijenjeni čitatelji portala,

željezničko-cestovni prijelaz koji spominjete u Vašem upitu je ŽCPR-u u km 41+046 lokalne pruge L206 Našice – Nova Kapela/Batrina, inače osiguranog svjetlo-zvučnom signalizacijom i polubranicima.

Kolosijek je na dijelu gdje cesta prelazi prugu izveden u asfaltu. Budući je već primijećena nestabilnost pruge na tome prijelazu moralo se hitno pristupiti pritezanju kolosiječnog pribora glavnih tračnica i tračnica vodilica. Da bi se to moglo izvesti moralo se izrezati uski dio asfalta uz tračnice. Nakon toga je isto zasuto nasipnim materijalom koji se redovito dopunjava. Na taj način ovaj dio ceste preko pruge ne predstavlja nikakvu ugrozu za cestovni promet odnosno cestovna vozila, jer je i brzina kretanja na tome dijelu ceste ograničena na 50 km/h.

Budući da radove asfaltiranja za nas moraju izvoditi vanjske firme, po provedbi postupka javnog nadmetanja za ovu godinu za Tehničku ispostavu Sl. Brod, bit će do kraja saniran i predmetni ŽCPR.  Molimo Vaše cijenjene čitatelje za razumijevanje i još malo  strpljenja.

S poštovanjem,

Željka Mirčić
HŽ Infrastruktura, Odjel za komunikacije


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI