Torbe s Majinim dizajnom sve traženije (foto)

Kolaž by Kipra
(FOTO: Maja Smoljanović)

13.07.2011. | Martina Smrzlić
Pregleda: 6834

Ponekad se najbolje stvari dogode kada se više kreativaca udruži u zajednički rad. Tako je na Zmajevna torbama osvanuo novi Kipra dizajn požeške umjetnice Maje Smoljanovć.

- Zmajevna je brand Ivane Pavlović, rođene Požežanke koja živi i radi u Zagrebu. Ona ručno izrađuje torbe, eko proizvode od umjetne kože, nakit, loptice za žongliranje i još koješta. Prijateljica nas je spojila i evo - rekla je svestrana slikarica Maja Smoljanović čije smo radove mogli vidjeti i na Požart-u.




Za nedavno izložene radove koji tehnikom neodoljivo podsjećaju na Pollocka sama kaže da odudaraju od njenog uobičajenog stila.


- Voljela bih raditi dizajn za majice, raznu odjeću, marame. Tek smo počeli, vidjet ćemo u što će se sve to razviti -  rekla je Maja.

Mlada umjetnica je prije par dana diplomirala povijest umjetnosti i etnologiju te već razmišlja o doktoratu.

U budućnosti se vidi u jednom od konzervatorskih odjela te bi svoj diplomski rad o Braci Dimitrijeviću voljela i objaviti s obzirom na osobni pristup i objašnjenja samog Dimitrijevića o značenju pojedinih djela.

Njena svestranost se vidi i po tome što je glumila u predstavi "Apciha!Nazdravlje!?" rađenoj po stripu Alana Forda. Balansirati između apstraktnog i praktičnog rijetkima uspijeva, a Maja Smoljanović se može pohvaliti baš time.











Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI