PožArt 2: ʺGrad bi ovako trebao živjeti svaki dan!ʺ

09.07.2011. | Martina Smrzlić
Pregleda: 8774

Mladi Požežani su se danas odlično zabavljali u pješačkoj zoni. Na ulici su bile izložene slike, crteži i skulpture od kojih su najveću pozornost plijenili radovi Domagoja Kripa, Snježe Mekić-Delić, Maje Smoljanović i Nine Alvir.

U sklopu događaja odvijao se i Art buvljak Male radionice užasa, TorbArt-a, Matija broševa, Škrinja kreativnosti, MyWay i Kreativna radionica Udruge gluhih. Manifestaciji su se pridružili i članovi udruge Sirius, azila za nezbrinute pse pod geslom "Humanitarna kost".

U popodnevnim satima počeo je 3D pavement art u kojem su mogli sudjelovati svi, pa i najmlađi sugrađani. Spontano se dogodio performance Danijele Žilić pod nazivom "Žirafa bez vrata je konj" i jam svirka požeških glazbenika koji su se našli na događaju .Sve se nastavilo plesom građana u pješačkoj zoni na brazilske ritmove. Večer nazvana "PožArt 2 - galerija ulice" je upotpunjena OPEN CINEMA / clip culture, uličnom projekcijom videoklipova.


- Drago mi je da se konačno u Požegi događa ovako nešto - rekla je mlada slikarica Nina Alvir, studentica ekonomije koja je iznenadila stilom, parirajući našim veteranima slikarstva.


- Dugo u Požegi nije bilo tako živo na cesti, ovo je vrhunac. Ples, slikanje, interakcija. Trebalo bi ovako živjeti svaki dan - komentirala je Maja Smoljanović, slikarica i dizajnerica.

PožArt 2 je organizirala Snježa Mekić Delić, a na poziv Turističke zajednice Grada Požege u sklopu Požeškog kulturnog ljeta.

FOTO Pogledajte fotogaleriju


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI