Bager je ravnao plažu zbog juga!

Bager je radio dok su se turisti sunčali tek par metara od radova
(FOTO: Čitatelj)

08.07.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 8802

Našu nedavnu vijest i video iz Rapca kojega nam je poslao čitatelj vidjelo je samo na Youtubeu više od 51.000 ljudi. Vijest je u ponedjeljak obišla gotovo cijeli medijski prostor Hrvatske, objavili su je i prenijeli svi veliki hrvatski portali, kao i Nova TV.
Očito je snimka našeg čitatelja zaintrigirala hrvatsku javnost u vrijeme turističke sezone u kojoj se, saznajemo iz drugih medija koji se bave istom temom, obavljaju ponegdje i opsežni radovi u blizini plaža!

Komentari na snimku su različiti, no jedno je sigurno - popravljati plažu tijekom prijepodneva u blizini turista (nekoliko metara) koji se sunčaju nikako nije dobra stvar za hrvatski turizam. Sve ostalo su fraze i pokušaji opravdavanja ovoga video snimka koji ipak nije skrivena kamera kako su mnogi pomislili.

Na vijest je reagirala e-mailom i direktorica turističke zajednice Labin Radmila Paliska-Kos koja je zbog negativnog konteksta priče, kako kaže, pojasnila cijelu situaciju s bagerom na rabačkoj plaži.


U e-mailu navodi nagrade i priznanja koje su dobile rabačke plaže te kaže: "potpuno suprotno komentaru vašeg sugrađana koji vam je poslao video, radovi na uređenju mjesta tj. priprema za tekuću sezonu, gotovi su do Uskrsa a priprema plaža ravnanjem i nadosipavanjem šljunkom tamo gdje je uočeno da to treba napraviti nakon zimskog perioda izvrši se u potpunosti do prije 1.svibnja. Taj dio posla i troškove preuzima TZG Labin kao svoj doprinos uređenju mjesta. Potom, tijekom same sezone kupanja, svaki koncesionar vodi dalje računa da mu plaža uvijek bude savršeno uređena.


Kako bi sve bilo jasnije, treba znati da je djelovanje juga na plažni prostor Rapca izuzetno jako i da se nakon toga uvijek mora intervenirati na nekoliko dugačkih plaža u Rapcu na kojima šteta bude najveća. Tijekom same sezone kupanja potreba za takvim intervencijama može biti višekratna.

U ovom slučaju, koncesionar je trebao poravnati dio plaže, ulaz u more. U razgovoru s njime saznajemo da su svi gosti bili upoznati i zamoljeni da ne koriste plažu dok bager ne obavi svoj posao što ne bi trebao biti problem ako se zna da odmah lijevo i desno od te plaže ima cijeli niz plaža na koje su mogli ići da ne gube svoje dragocjeno vrijeme na odmoru. Problem tog dana je bio u nemogućnosti angažiranja bagera u ranim jutarnjim satima ili navečer kao što se inače naravno radi, pa je odgovorna osoba koncesionara taj dan to nastojala riješiti osobnim kontaktom s gostima. Vidljivo je da je na plaži ustvari jako malo gostiju jer tada je u hotelima iznad plaže boravilo preko 2 tisuće ljudi pa i to podupire njegovu izjavu.

Ne znamo da li je i vaš sugrađanin bio među tim gostima s kojima je koncesionar kontaktirao ili se naprosto zaustavio iznad plaže i snimao. U svakom slučaju, željeli bi da i on zna da se priprema plaže/plaža u Rapcu ne radi usred sezone, dapače!

Nadamo se da mu je boravak u Rapcu bio lijep i ugodan jer sve što se radi radi se da gostima bude što ljepše i ugodnije i u to se ulaže doista veliki napor i vjerujemo se da će puno vaših sugrađana odabrati upravo Rabac za svoj godišnji odmor. Žao nam je da nam je tim svojim potezom dao nezasluženi negativni publicitet jer da je želio mogao je saznati što se točno i zašto radi taj dan bagerom na plaži – ručno je takav posao na tako dugačkoj plaži nemoguće napraviti napraviti kako treba", piše u e-mailu koji nam je poslala direktorica Ureda TZ Labin Radmila Paliska-Kos.

Ako niste vidjeli video ravnanja plaže dok se turisti odmaraju, pogledajte ga ovdje - Bagerom popravljali plažu usred dana! (video)




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI