Uzgajivači goveda grade vlastitu veterinarsku ambulantu

UPOC Simentalac
(FOTO: UPOC)

30.06.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 6289

Uzgojno poslovno obrazovni centar (UPOC) "Simentalac" će sutra u podne svečano započeti radove na njihovu višenamjenskom objektu u Poslovnoj zoni Kutjevo. Prema riječima upravitelja UPOC-a Miroslava Kovača, njihov će objekt od početka iduće godine sadržati veterinarsku ambulantu i prostorije UPOC-a Simentalac, a daljnji cilj je otvaranje poljoprivredne apoteke i prostora za stočni sajam.

- Radovi bi trebali biti dovršeni do konca listopada, a veterinarska ambulanta bi, prema našim planovima, mogla biti otvorena od 1. siječnja iduće godine - kazao je Kovač.

UPOC Simentalac je poljoprivredna zadruga koja broji 15 uzgajivača simentalskog goveda s područja Požeštine. Zajedno imaju 700 muznih krava, 180 bređih junica, 100 bikova u tovu, proizvode oko 3,5 milijuna litara mlijeka i oko 100 vagona žitarica godišnje.


- Ideja o centru postoji još od 2001. godine i dugo smo je gradili. Otvoreni smo prema drugim poljoprivrednicima i našem centru će se svatko moći obratiti za savjet. Imamo svoju stoku, sad ćemo imati i vlastite usluge. Na taj ćemo si način smanjiti troškove i bit ćemo konkurentniji kada uđemo na europsko tržište - dodaje upravitelj Kovač.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI