Uzgajivači goveda grade vlastitu veterinarsku ambulantu

UPOC Simentalac
(FOTO: UPOC)

30.06.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 6266

Uzgojno poslovno obrazovni centar (UPOC) "Simentalac" će sutra u podne svečano započeti radove na njihovu višenamjenskom objektu u Poslovnoj zoni Kutjevo. Prema riječima upravitelja UPOC-a Miroslava Kovača, njihov će objekt od početka iduće godine sadržati veterinarsku ambulantu i prostorije UPOC-a Simentalac, a daljnji cilj je otvaranje poljoprivredne apoteke i prostora za stočni sajam.

- Radovi bi trebali biti dovršeni do konca listopada, a veterinarska ambulanta bi, prema našim planovima, mogla biti otvorena od 1. siječnja iduće godine - kazao je Kovač.

UPOC Simentalac je poljoprivredna zadruga koja broji 15 uzgajivača simentalskog goveda s područja Požeštine. Zajedno imaju 700 muznih krava, 180 bređih junica, 100 bikova u tovu, proizvode oko 3,5 milijuna litara mlijeka i oko 100 vagona žitarica godišnje.


- Ideja o centru postoji još od 2001. godine i dugo smo je gradili. Otvoreni smo prema drugim poljoprivrednicima i našem centru će se svatko moći obratiti za savjet. Imamo svoju stoku, sad ćemo imati i vlastite usluge. Na taj ćemo si način smanjiti troškove i bit ćemo konkurentniji kada uđemo na europsko tržište - dodaje upravitelj Kovač.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI