Nikolina Zanetti: Umjetnost treba biti u službi čovjeka

29.06.2011. | Goranka Gunjević
Pregleda: 8212

Izložba mlade umjetnice i studentice likovne akademije Nikoline Zanetti otvorena je sinoć u Multikulturalnom centru u Lipiku. Obraćajući se brojnim posjetiteljima, Nikolina je podsjetila da umjetnosti nema bez čovjeka te da ona treba biti u službi čovjeka, a ne obratno.

U recenziji izložbe Petre Cegur stoji: "Put Nikolininih umjetničkih istraživanja svjedoči o komunikaciji između vanjskog (figurativnog) i unutrašnjeg  (imaginativnog) procesa vizualizacije. Njezina inspiracija je sve, svijet koji je okružuje i svijet u njoj. Impastni nanosi boje i reljefnost površine  govore o snažnoj i ekspresivnoj gesti što pridonosi specifičnoj dinamici likovnog izraza. Nikolinine slike nastaju kao proizvod njezine fascinacije svijetom koji pretače u apstraktne forme i skromniju kromatsku ljestvicu..."

Nikolina Zanetti rođena je u Lipiku 1988. godine. Osnovnu školu pohađala je u Lipiku, a nakon toga upisuje Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Od 2007. godine studentica je Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer likovna kultura. Do sada je izlagala na grupnoj izložbi u Autonomnom kulturnom centru “Medika”, “Cash & Carry” izložbi humanitarnog karaktera u Zagrebu i sudjelovala na Likovnoj koloniji u Hercegovcu.


Ovo je njena prva samostalna izložba. Organizator izložbe je Gradska knjižnica Lipik, a bit će otvorena za posjetitelje do kraja srpnja.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI