Svjetski diplomati kušali izvorne kutjevačke delicije

29.06.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 5233

Na nedavnoj svečanosti hrvatskog veleposlanika u Ljubljani dr. Svjetlana Berkovića pilo se vino iz podruma Kutjeva d.d, a nastupile su kutjevačke Garavuše i djevojke iz KUD-a Bektež. Među 300-tinjak uzvanika, veleposlanika zemalja iz cijeloga svijeta te slovenskih i hrvatskih poduzetnika, bili su i predstavnici Grada Kutjeva i kutjevačke Turističke zajednice predvođeni gradonačelnikom Ivicom Nikolićem.

- Promoviranje naše turističke destinacije nije nijednog gosta ostavilo ravnodušnim. Domaći kulen Vjenceslava Hruške iz Bjeliševca te domaći ovčji sir Branka Lukačevića iz Vetova uz vrhunske kapljice vina Kutjeva d.d. bili su dobitna kombinacija. Uz sve to, dodatno smo obogatili ponudu različitim promo materijalima naših najpoznatijih vinara čije kapljice su daleko poznate i u Sloveniji - kazao je gradonačelnik Nikolić po povratku iz Ljubljane za 034portal.

- Osobito oduševljenje ponuđenim na kutjevačkom stolu pokazali su veleposlanik Japana Toshimistsu Ishigure, koji je obećao dolazak većeg broja japanskih gostiju u Kutjevo i Slavoniju, veleposlanik Republike Češke Petr Voznica, koji je rekao da je za Kutjevo i kutjevačka vina do sada samo čuo, ali da nakon ove prezentacije i degustacije definitivno mora doći s pojačanom ekipom kao i to da će o Kutjevu pričati u superlativima, te mnogi drugi gosti iz Velike Britanije, Portugala, Slovenije - dodaje Nikolić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI