Mlada njemačka tenisačica tijekom ljeta trenira u Požegi

Julia Hickl
(FOTO: Zdenko Hickl)

28.06.2011. | Bojan Miščević
Pregleda: 39292

Julia Hickl jedanaestogodišnja je talentirana njemačka tenisačica požeškog podrijetla iz Stuttgarta koja niže uspjehe u tenisu, kako kažu ona i njen otac, najviše zahvaljujući požeškom teniskom treneru Robertu Brkljaču.

Ljeta u Požegi

- Radujem se svakom ljetu jer 5 tjedana provedem u Požegi gdje mi je jako lijepo i imam puno prijatelja u Teniskom klubu Požega, a naravno i radu s trenerom Robertom koji je uložio puno truda, vremena i znanja da postignem ovo što do sada uspijevam. Trenutno idem u peti razred Gimnazije i odlična sam učenica a uz tenis se još bavim i penjanjem, plivanjem i vožnjom bicikla. Stvarno volim Požegu gdje svake godine uživam u odličnoj atmosferi i prelijepom ambijentu sa svojim prijateljima, rekla je Julija Hickl.


- Želim naglasiti da Julia igra broj i jačinu turnira po planu trenera Brkljača a taj je 80 - 90 sati provesti godišnje na turnirima. Julia je na najboljem putu da ostvari taj zadatak. Pozicija 13. mjesta u Njemačkoj joj omogućuje da ove ljetne sezone igra turnire u konkurenciji do 14 godina. Interesantno je da trenira samo jedan induvidualni sat tjedno i jedan u grupi s trenerom Andres Vysandom. Andres je odlična kombinacija Brkljaču jer je Julijin tenis prilagodio brzim podlogama i tepisima - izjavio je za 034portal Julijin otac Zdenko Hickl.


Klub joj financira sve treninge

Hickl dodaje da teniski klub Weissenhoff financira sve Julijine treninge tako da oni nemaju problema oko financiranja mladog talenta što im je jako bitno.
Mlada tenisačica do sada je igrala 63 meča, od toga je 50 pobijedila u pojedinačnoj, 6 u konkurenciji parova, a ima samo jedan izgubljeni meč. Julia najviše igra u konkurenciji do 12 godina, ali i do 11, te do 14 godina. Osvojila je tri turnira, dva puta bila druga, te četiri puta treća.

Našli ga preko HTS-a

- Julija je iznimno talentirana i vrijedna djevojka koju je zadovoljstvo trenirati. Posebno mi je drago što voli Požegu i što redovito dolazi na ljetne praznike kako bi i ovdje trenirala, kratak je bio trener u Teniskom klubu Požega Robert Brkljač.

- Obitelj Hickl je bila na odmoru u Požegi i htjeli su da prije odlaska Julija odradi koji trening. Našli su me preko Hrvatskog tensikog saveza, svidio im se moj pristup, profesionalnost te su nakon toga produžili boravak u Požegi još deset dana. Tako smo nastavili suradnju, tu istu jesen sam bio u Stuttgartu i od tad dogovaramo planove za svaku godinu, rekao je Brkljač.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI