Požega ima kadetskog državnog viceprvaka u šahu

Petar Bošnjak i trener Branko Kutuzović u Rapcu
(FOTO: Vlado Karagić)

27.06.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 9532

Pripreme su kontinuirano trajale godinu dana, a rezultat je vidljiv. U Rapcu je Petar bio totalno iznenađenje - priča nam Mislav Bošnjak, otac Petra Bošnjaka koji je nedavno na završenom pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za kadete (održanom od 19. do 25. lipnja u Rapcu) u kategoriji do 15 godina osvojio 2. mjesto. Petar nema još navršenih 14. godina.
Odličan rezultat Petru je omogućio odlazak nagodinu u Češku gdje će predstavljati Hrvatsku na Europskom kadetskom prvenstvu.

Sustav ocjenjivanja

- Zapravo Petar ima jednaki broj bodova i neporažen je kao i prvak u istoj kategoriji Božidar Iveković iz Zagreba. Obojica su na kraju imala 7,5 bodova, ali zbog dodatnih kriterija i pravila Petar je drugi, a Božidar prvi - kaže nam Petrov otac. Obojica su imali po 6 pobjeda i 3 remija. Na prvenstvu je nastupilo 50-tak kadeta.


Požežanin, a nastupa za Novo Virje


Petar Bošnjak iako Požežanin na prvenstvu je nastupio kao član šahovskog kluba Konaki iz Novog Virja, a član je i pleterničkog kluba Alca. Roditelji su angažirali Petru i osobnog trenera, internacionalnog majstora Branka Kutuzovića iz Pleternice.

Šah aktivno igra i natječe se i Petrov mlađi brat Andrija Bošnjak koji je u Rapcu osvojio 12. mjesto u kategoriji do 13 godina.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI