Zlatne medalje za kulen otišle u Orahovicu i Novsku

24.06.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 5415

Prema glasovima stručnog žirija, nijednu zlatnu medalju ove godine nisu dobili za svoje proizvode kulenari Požeško-slavonske županije. Od tri zlata, kulenar Vladimir Pleša iz Orahovice zaslužio je čak dva za svoje uzorke te je osvojio šampionski pehar kao ukupni pobjednik požeške Kulenijade za 2011. godinu. Osim njega, zlatna je medalja pripala i obitelji Babić iz Novske.

Publika se na večerašnjoj završnici ovogodišnje Kulenijade, održanoj u starom Vatrogasnom domu, pobrinula da jednu nagradu ipak osvoji netko domaći. Nagrada publike pripala je obitelji Hruška iz Bjeliševca.

Žiri je dodijelio još 10 srebrnih i 27 brončanih medalja, dok je sedam uzoraka kulena ostavio neocijenjene. Ukupno je na ovogodišnjoj Kulenijadi u Požegi sudjelovalo 34 proizvođača iz šest kontinentalnih županija.


- Pri ocjenjivanju, uzeli smo u obzir okus, miris i ukupni dojam. Sve je bilo jednako bitno - kazao je član žirija Đuro Majrundžić, koji je iznio ideju kako bi bilo dobro sve kulenijade u zemlji na kraju objediniti u jednu finalnu večer, kada ćemo vidjeti tko uistinu proizvodi najbolji kulen u zemlji.


Bruno Horvat, direktor Turističke zajednice grada Požege se u ime organizatora zahvalio svim proizvođačima na sudjelovanju te je istaknuo kako su ovom kulenijadom, koja je najstarija takva manifestacija u zemlji, objedinili sve najbolje što Slavonija pruža.

Na završnoj su večeri nastupili članovi Gradskog kulturno-umjetničkog društva Požega i Tamburaški sastav Bisernica iz Požege, a zlatne medalje i pehare pobjednicima je uručio gradonačelnik Zdravko Ronko.

FOTO Pogledajte fotogaleriju


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI