Prošla Strategija nije uspjela, ali priprema se nova

Martina Keller i Ivica Tomljanović
(FOTO: Mario Nakić)

20.06.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 2399

Strategija razvoja Požeško-slavonske županije za prethodne tri godine nije urodila plodom ni polučila željene rezultate, zaključili su u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnoj službi Požega. Stoga su se bacili ponovno na posao, kako bi donijeli novu strategiju razvoja. I ovoga se puta nadaju uspjehu.

- Cilj je da obrazovanje odgovara potrebama tržišta rada. Krajnji je cilj zapošljavanje. Skupili smo 28 ideja za projekte i mogu reći da smo po tome pri samom vrhu u Hrvatskoj - kazala je Martina Keller, stručna savjetnica požeškog HZZ-a i tajnica Lokalnog partnerstva za zapošljavanje.

Partnerstvo je osnovano početkom godine kako bi se sada stvorili uvjeti za pokretanje treće faze Lokalnih partnerstva za zapošljavanje, a financira se iz IV. komponente programa IPA. U njemu sudjeluju, osim HZZ-a, gradovi i općine s područja naše županije, institucije, udruge, učilišta, poduzetnički centri i lokalne tvrtke.


Ivica Tomljanović, pročelnik HZZ-a Požeško-slavonske županije najavio je osnivanje dviju novih skupina koje bi trebale pomoći pri izradi nove Strategije. Ona će, navodno, biti u skladu s aktualnim potrebama europskih fondova pa možda i neće ispasti bespotrebna kao prošla. No, ima jedna jako važna stvar kada se govori o ovom Partnerstvu:


- Budući aplikanti za EU-fondove iz našega kraja morat će imati preporuku Lokalnog partnerstva - istaknuo je Tomljanović.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI