Tehnička škola godinama koristila radionicu bez dozvole

Ravnatelj Vedran Neferović ispred objekta za koji je tek njegovim dolaskom pokrenuta legalizacija
(FOTO: Mario Nakić)

20.06.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 8412

Tehnička škola trebat će skupiti značajna sredstva za obnovu zgrade i, još važnije, za strojeve i opremu u elektroradionici. Kako bi se mogli prijaviti na natječaje i povući novac fondova države i Europske unije, potrebno je prvo imati riješenu svu dokumentaciju i legalizirane objekte. Novoizabrani ravnatelj Vedran Neferović pokrenuo je postupak legalizacije davno produženog objekta školske radionice.

- Očekujem da bi prije početka iduće školske godine kompletna dokumentacija trebala biti riješena. To je važno kako bismo se mogli prijaviti na natječaje i tražiti sredstva za poboljšanje uvjeta rada - kazao je ravnatelj Neferović za 034portal.

Njegov prethodnik, nedavno smijenjeni Zoran Čerti protiv kojega se još uvijek vodi sudski postupak, nije na vrijeme riješio dokumentaciju i legalizirao objekte koje škola koristi. Neferović je dodao i kako je Tehnička škola, nakon što je on preuzeo ravnateljsku funkciju, kandidirala predprojekt za EU-fond IPA IV "Razvoj ljudskih potencijala", a odgovor još čekaju.


- Radi se o edukaciji i osposobljavanju učenika i nastavnika za autoindustriju. Projekt vrijedi oko 80.000 eura i, kada bismo dobili sredstva, svakako bi njegova realizacija pomogla jačanju i rejtingu škole. No, dok se svi objekti ne legaliziraju, mi ne možemo krenuti s projektima. Svi dokumenti moraju biti uredni - objašnjava Neferović.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI