Nakon kiše uništeni vrtovi: Kada će Grad to riješiti?

Ivanka Krizmanić u uništenom vrtu
(FOTO: Vjeran Blašković)

20.06.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 3661

Svaki put kada budu jače oborine, kanal uz Ulicu Borisa Hanžekovića poplavi i bujice vode izlaze stanovnicima u dvorišta. Problem loše uređenog sustava odvodnje u takvim se uvjetima pojavljuje na više mjesta u Požegi, a Hanžekovićeva je dobar primjer.

Voda dođe i do kuće

- Kod naše je kuće kraj kanala koji ide uz Ulicu Borisa Hanžekovića. Umjesto da povuče vodu unutra, to nije dobro riješeno pa voda izbija van. Uništen mi je vrt i sve što sam posadila, i tako svake godine. Voda mi zna doći do kuće - požalila se Ivanka Krizmanić, stanovnica Ulice Eugena Kvaternika na mjestu raskrižja s Hanžekovićevom.


Obavijestila Grad, ništa nije učinjeno


Krizmanić kaže kako je još prije nekoliko godina o tom problemu obavijestila Grad Požegu, odnosno pročelnicu za komunalne djelatnosti i kako su neki ljudi dolazili izvidjeti situaciju, ali realizacija i rješenje problema nikad nije nastupilo. U Hrvatskim vodama saznajemo kako je taj kanal isključivo u nadležnosti Grada Požege.

Hrvatske vode: Potrebno produbiti kanal

- Poznat mi je problem s tim kanalom uz cestu, ali u nadležnosti je Grada Požege da se to riješi. Obratili su nam se prije više godina i Hrvatske vode su bile spremne sufinancirati radove na produbljenju kanala kako voda ne bi izlazila, ali to nije realizirano. Ne znam zašto, opet ovisi o Gradu - kazao je Miroslav Taborski, voditelj požeške ispostave Hrvatskih voda.

Čeka se odgovor gradonačelnika

Branka Starčević Tesari, tajnica Ureda gradonačelnika rekla je da bi bilo najbolje kada bi se gospođa obratila direktno njima u Grad. Međutim, Ivanka Krizmanić tvrdi da se ona već obraćala njima i da Grad unatoč tomu nije još ništa učinio. Stoga smo poslali u petak pismeni upit gradonačelniku Zdravku Ronku i tajnici njegova ureda jer zanima nas što je Grad Požega učinio po pitanju rješavanja lošeg sustava odvodnje oborinskih voda na tom području. Još uvijek čekamo odgovor.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI