Mali tamburaši nastupaju ovog vikenda

Cvjetići glazbe
(FOTO: Facebook)

17.06.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 2022

Cvjetići glazbe naslov je tradicionalnog festivala dječjih tamburaških sastava, jedinog takvog festivala u Hrvatskoj. Već 19. godina mali tamburaši iz Požeško-slavonske županije i drugih dijelova Slavonije okupe velik broj publike na malonogometnom igralištu kod Stadiona NK Slavija u Pleternici. Katarina Aladrović Slovaček, predsjednica Glazbenog društva Cvjetići glazbe vjeruje da će tako biti i ovog vikenda.

- Pretpostavljam da će biti velik odaziv, kako djece, tako i starijih. U subotu će nastupiti 20 natjecatelja iz Požege, Pleternice, Slavonskog Broda, Velike, Kutjeva i drugih mjesta u Požeško-slavonskoj i Brodsko-posavskoj županiji. Tamburaši imaju između 6 i 18 godina - kazala je Aladrović Slovaček.

Natjecateljska večer će se održati u subotu s početkom u 20 sati. Nakon proglašenja pobjednika, kao posebni gost nastupit će mladi hrvatski pjevač Bojan Jambrošić.


Za nedjelju je najavljen drugi, revijalni dio. U poslijepodnevnim će se satima održati 29. smotra folklora u okviru Lipanjskih dana amaterskog stvaralaštva, a u večernjim satima nastupaju tamburaški sastavi iz Požeštine izvodeći različite skladbe tamburaškoga i zabavnoga karaktera.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI