Huška najavljuje natkriveni bazen u Pakracu

Ilustracija natkrivenog bazena
(FOTO: ilustracija)

16.06.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 5041

Prvi natkriveni bazen, koji zadovoljava europske kriterije energetske učinkovitosti, čini se da će u našoj županiji dobiti Pakračani. Ministarstvo regionalnog razvoja osiguralo je polovinu novca za izradu projektne dokumentacije, dok će drugu polovinu platiti Grad iz proračuna. Za samu realizaciju projekta tražit će se sredstva na natječajima EU i na državnoj razini.

Energija iz obnovljivih izvora

- Bazen će biti energetski potpuno neovisan. Toplu vodu i grijanje ćemo izvlačiti iz bušotina koje se nalaze u krugu pakračke bolnice. To će se još istražiti, ali prema podacima iz 1995. godine radi se o vodi temperature 70 stupnjeva. Drugi izvor energije bit će sunčeve ćelije koje ćemo postaviti s južne strane krova bazena - rekao je pakrački gradonačelnik Davor Huška za 034portal.


Škola, sport i ekologija


Pakrački bi natkriveni bazen, smješten između Bolnice i Hajduka, trebao biti dimenzija 25x30 metara kako bi bio dostatan za školska natjecanja i igranje vaterpola. Uz to, predviđa se i poseban prostor za školu plivanja.

- Iskustva iz drugih zemalja pokazuju nam da je ovakva kombinacija školskog, sportskog, društvenog sadržaja uz obnovljive izvore energije dobitna kada se radi o natjecanju za sredstva Europske unije. Ukupna vrijednost cijelog projekta je 12 do 14 milijuna kuna. Mi taj novac nemamo, ali zato imamo ljude koji će znati doći do njega - ustvrdio je Huška, koji vjeruje kako će bazeni biti realizirani i raspoloživi za građane najkasnije 2013. godine.

Drugi najavljeni projekti

Osim natkrivenog bazena, gradonačelnik je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća najavio i izradu dokumentacije za Dom za starije i nemoćne te Dom za ratne veterane, koji bi se trebali smjestiti na prostoru nekadašnje Psihijatrije.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI