Za magnetsku rezonancu čeka se 80 dana

Snimanje na CT-u
(FOTO: Martin Schutt/DPA/PIXSELL)

16.06.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 18671

Zbog prevelikog pritiska pacijenata i sve većeg broja uputnica, liječnici iz osječke bolnice šalju pacijente na pregled magnetskom rezonancijom u Opću županijsku bolnicu Požega. To je uvelike povećalo listu čekanja na taj pregled u požeškoj bolnici.

20 dana duže čekaju

- Donedavno se kod nas na MR pregled čekalo 60, a sada je to produženo na 80 dana - rekao je dr. Željko Glavić, ravnatelj OŽB Požega.


Pet radiologa radi u dvije smjene


- Jasno je da se ne radi o domicilnim pacijentima, već su to ljudi iz drugih županija. Zbog toga smo na Odjelu radiologije uveli i poslijepodnevnu smjenu. Imamo pet zaposlenih radiologa koji rade prekovremeno, a vjerujem da će biti lakše od rujna jer tada nam se šesta radiologinja vraća sa specijalizacije - dodaje Glavić.

Što ako se trend nastavi?

I sadašnjih 80 dana nije predugo čekanje s obzirom na činjenicu da se u većini hrvatskih bolnica na jedan takav pregled čeka i puno duže, no nitko ne može predvidjeti što će se dogoditi i kolike će liste biti ukoliko se iz drugih dijelova Slavonije pacijenti budu nastavili upućivati na preglede u Požegu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI