Šahovski klub planira uvesti trenera iz Mađarske

Mladi požeški šahisti: Matko Radojčić (lijevo) i Borna Vlašić
(FOTO: Mario Nakić)

15.06.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 4616

Gradski šahovski klub Grgin dol Požega više nije prvoligaš, a glavni akteri tvrde da je nedostatak novca pravi razlog ispadanju u 2. ligu.

- Da smo imali još 20.000 kuna, osigurali bismo dovoljno jaku ekipu koja bi se mogla nositi u prvoj ligi. Ovako je sada možda bolje, jer imamo veća sredstva i snagu za preusmjeriti prema najmlađima - rekao je Nenad Vlašić, sportski direktor GŠK Grgin dol Požega za 034portal.

- Već tri godine radimo s djecom, koja postižu sve bolje rezultate na državnim i međunarodnim turnirima. Imamo 20-ak djece do 9 godina, svi oni aktivno treniraju i sudjeluju u turnirima uz bok s odraslima. Za dvije godine oni će biti značajni na državnom nivou. Da bismo to postigli, trebali bismo angažirati profesionalnog trenera. To nam je cilj od iduće sezone. Zasad još ništa nije sigurno, ali pregovaramo sa šahovskim velemajstorom Josefom Pinterom iz Mađarske. On je poznat i vrhunski trener, a prednost mu je i to što dobro poznaje hrvatski jezik - dodaje Vlašić.


Uz dovođenje profesionalnog trenera u klub, uprava planira do kraja godine raditi na jačanju šaha među mladima na županijskom nivou i u školama.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI