U tri godine dva zahtjeva za manje komunalne doprinose

Pasivna kuća u Svetnom Ivanu Zelini
(FOTO: Željko Hladika/Vecernji list)

15.06.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 3207

Grad Požega je prije nepune tri godine donio odluku kojom umanjuje iznos kojega investitori moraju platiti Gradu na osnovu komunalnih doprinosa i komunalne naknade ukoliko grade objekt koji zadovoljava niskoenergetske ili pasivne kriterije izgradnje.

Do danas takav je zahtjev za umanjenje potrebnih novčanih izdvajanja prije početka izgradnje zatražen i odobren za dva niskoenergetska objekta - u ulicama Borisa Hanžekovića i Kneza Višeslava u Požegi.

Grad je u rujnu 2008. godine donio odluku da će komunalna naknada i komunalni doprinos biti manji za 20 posto za niskoenergetske objekte, a 35  posto za pasivne objekte.


Niskoenergetski objekt ima prosječni gubitak energije za grijanje od najviše 45 kWh po metru četvornome godišnje, a pasivni objekt ima prosječni gubitak energije za grijanje od najviše 20 kWh po četvornom metru godišnje.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI