Za 2 posto smanjen udio nesreća pod utjecajem alkohola

Ilustracija - policija mjeri alkoholiziranost vozača
(FOTO: Andjelko Suhodolcan/24sata)

15.06.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 3441

Tijekom ove godine u zemljama članicama Europske unije provode se pojačane mjere s ciljem povećanja sigurnosti cestovnog prometa. Hrvatska im se po tom pitanju pridružila pa se i kod nas provode pojačane kontrole vožnje pod utjecajem alkohola i droge, korištenja sigurnosnog pojasa i pridržavanja propisane brzine kretanja. Na području naše županije, prema navodima policije, pojačan je nadzor na prometnicama urodio plodom.

- Nije se smanjio ukupan broj prometnih nesreća, ali je tijekom prvih pet mjeseci u ovoj godini smanjen udio prometnih nesreća pod utjecajem alkohola, i to s 22,9 na 21,3 posto - rekao je Zvonimir Lukačević, policijski službenik iz Odjela policije PU požeško-slavonske.

Lukačević je objasnio kako policija vrši pojačani nadzor vozila ciljano prema skupinama najsklonijim alkoholu i opojnim drogama. S druge strane, broj zadržanih vozača koji su zbog prevelike koncentracije alkohola u organizmu zadržani u policiji, popeo se s 33 u prvih 5 mjeseci 2010. na 43 u istom razdoblju ove godine.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI