Tržište rada, pripremi se: Žene su jače i konkurentnije!

Dodjela diploma za Požežanke održana je danas u zgradi HGK
(FOTO: Mario Nakić)

14.06.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 7822

Žene čine više od 55 posto prijavljenih na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, područnoj službi u Požegi. Po tome je Požeško-slavonska županija samo dio hrvatskog prosjeka. Upravo iz tog razloga pokrenut je program besplatne edukacije "Jačanje položaja žena na tržištu rada", a prvih 47 diploma u sklopu ovog programa bit će uručeno u Požegi i Pakracu tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana.

Milijun kuna iz EU-fonda

- Radi se o programu vrijednom oko milijun kuna, financiranom iz sredstava IPA IV pretpristupnog EU-fonda, čiji je nositelj Požeško-slavonska županija, partneri su Zavod za zapošljavanje, Poduzetnički centar Pakrac i udruga Delfin, a edukaciju provodi Pučko otvoreno učilište Obris. Ukupno će 158 žena s područja naše županije proći edukaciju za različite struke, a sada su u tijeku dodjele diploma iz područja informatike i knjigovodstva, kazala je voditeljica projekta Tajana Lovrić.


Lakše će naći posao


Dožupan Ferdinand Troha izrazio je svoju nadu da će ovaj program pomoći polaznicama pri budućem traženju zaposlenja.

- Mi u Županiji svjesni smo činjenice da je nezaposlenost jedan od najvećih problema i da su žene na tržištu rada u težem položaju nego muškarci. Stoga smo s velikim interesom pristupili projektu i vjerujemo da će 200-tinjak žena, koje prolaze edukaciju i prekvalifikaciju, lakše naći posao i riješiti životne probleme, rekao je Troha.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI