Mladen Kušec: Dječak u meni me nadahnjuje

Mladen Kušec s unukom Miom
(FOTO: Luka Klun/PIXSELL)

13.06.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 9529

Sjećate se "Tonkice palonkice frr" ili emisije "Patuljci pojma nemaju"? Ili neke od brojnih knjiga hrvatskog autora i književnika Mladena Kušeca, na kojima su generacije odrastale.

Usprkos godinama, a rođen je 1938., Kušec i dalje piše, stvara. I dalje smišlja nove vesele bajke i priče kojima uveseljava najmlađe. Gradska knjižnica i čitaonica Lipik poziva sve koji mogu doći, djecu i odrasle, na Susret s Mladenom Kušecom. I sam književnik se veseli svome posjetu ovom slavonskom gradiću, otkrio je za 034portal.

Davno bio u Lipiku

- Bio sam jednom u Lipiku, ali to je bilo stvarno davno, u osnovnoj školi. Danas se škola promijenila, u međuvremenu se puno toga dogodilo i Lipik je razrušen, ali nadam se da je opet obnovljen. Veselim se dolasku i susretu s najmlađima - kaže Mladen Kušec.


Nije dobro biti okružen katastrofičarima

Usprkos teškom vremenu, a mnogi stariji kažu da je nekad bilo bolje, Kušec i dalje piše pozitivne, šaljive priče i uveseljava čitatelje. Tako i u najnovijoj knjizi "Zagonetno putovanje", zbirci bajki i legendi.


- Nije dobro biti okružen katastrofičarima, ljudima s negativnim emocijama. Zato volim vrijeme provoditi s djecom, ona uvijek vjeruju i nisu pokvarena. Djeca uvijek vjeruju u dobro. U meni i dalje živi dječak, koji me nadahnjuje da pišem pozitivno - dodaje.

Želite li osobno upoznati ovog legendarnog hrvatskog književnika, dođite u utorak u 18,30 sati u Multikulturalni centar Lipik.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI