ʺPožega - jedino mjesto gdje crkva stoji tik uz bankuʺ

Strani novinari u posjetu Požegi
(FOTO: Mario Nakić)

11.06.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 9194

Ukupno 25 stranih novinara specijaliziranih za putovanja i turizam s gotovo svih kontinenata danas je u radnom posjetu Požeško-slavonskoj županiji. Novinari su tijekom prijepodneva bili u obilasku povijesne gradske jezgre u Požegi i kulturnih znamenitosti, a poslijepodne će obići dvorac u Kutjevu i tamošnje vinske podrume. Dočekali su ih djelatnici Turističke zajednice Požeško-slavonske županije na čelu s direktoricom Majom Jakobović, koja je za goste pripremila kulturno-edukativni program. Ispred kužnog pila na Trgu Svetog Trojstva nastupile su plesačice Plesne radionice Ilijane Lončar, a tijekom ručka u Vili Stanišić održat će se prezentacija starih znamenitosti našega kraja.

Bilo je zanimljivo stoga pitati goste kako im se čini Požega i što će napisati o našem gradu.

- 40 godina putujem po svijetu i pišem za pet različitih dnevnih listova u Danskoj. Jučer sam bio u Tajlandu, danas sam već u Hrvatskoj. Ovo mi nije prvi posjet vašoj zemlji, ali sam prvi put u Slavoniji, rekao nam je danski novinar Joergen Lind.
- Zanimljiv mi je vaš trg. Mislim da biste se više trebali potruditi oko turizma, kako biste privukli strane goste. Nisam nigdje primijetio autokamp. To uopće nije teško ni tako skupo napraviti, a primjerice mnogi moji čitatelji idu u obilaske vozilima i kampiraju u prirodi. Ja ih nemam gdje uputiti, kada im vi ne možete ponuditi mjesto za kampiranje, dodaje Joergen.
Na pitanje što će onda napisati o Požegi, odgovorio je: "Meni je najzanimljivije da imate banku odmah uz crkvu. Mislim da to nisam više nigdje vidio. Malen grad s mnogo crkava i bankomata".


Nisu svi strani novinari tako kritični. Michel Faurax koji piše za švicarski OU Magazin kaže kako mu se Požega čini kao lijep i miran grad. Vjerojatno će preporučiti starijim čitateljima da ga posjete.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI