Začahuriti se u županiji ravno je samoubojstvu

Damir Bognar.
(FOTO: Arhiv)

10.06.2011. | Bojan Miščević
Pregleda: 12322

Ne veličkoj ljepotici, stadionu NK Papuk, objektu koji zadovoljava najstrože kriterije UEFA-e porazgovarali smo s trenerom veličkih nogometaša Damirom Bognarom. NK Papuk prvak je 1. županijske nogometne lige i viceprvak županijskog nogometnog kupa.

Ove sezone ostvarili ste zavidne rezultate. Kako Vam je to pošlo za nogom?


Nakon što je Kamen Ingrad prestao s djelovanjem jedan broj mladića koji je do tada već pohađao školu nogometa u Kamenu, inzistirao je da mlađe kategorije kluba nastave s radom. Mi smo se pokušali organizirati u našim mogućnostima, godinu dana smo igrali s mlađim kategorijama, da bi nakon toga formirali klub i počeli se natjecati prije dvije godine.
Sluha u lokalnom Savezu nismo imali tako da smo morali krenuti od najnižeg ranga, 1. županijske nogometne lige. Imali smo dosta problema, no dečki koji su ostali su iznijeli teret na svojim leđima i eto, nakon dvije godine se imamo priliku boriti za rang u Hrvatskoj nogometnoj ligi.


Vjerujete li da ćete ući u 3. hrvatsku nogometnu ligu?


Mi sigurno imamo potencijala za igranje 3. HNL bez problema, trebat će se financijski još bolje posložiti.

Kako se financirate?

Financiramo se najvećim dijelom od općinskog proračuna, ostatak od sponzora, roditelja.

Kako stojite s igračima s obzirom da planirate igrati u 3. hrvatskoj nogometnoj ligi?

Jedan dio igračkog kadra će se sigurno raspršiti, dio njih na fakultet, a neki nadareniji će svoju sreću potražiti u većim klubovima.

Žuljević je najbolji strijelac Lige. Priča se da je zagrebački Dinamo bacio oko na njega?

Žuljević je najbolji strijelac Lige, no ja ne bih želio špekulirati o njegovom odlasku u Dinamo.

Igrate na stadionu bivšeg Kamen Ingrada. U čijem je on vlasništvu?

Stadion je vlasništvo tvrtke Kamen Ingrad u stečaju i ići će na prodaju. Veliki su troškovi održavanja no suradnja između stečajnog upravitelja, odnosno tvrtke u stečaju je odlična, tako da taj dio troškova obje strane snose. Stadion je u primjerenom stanju.

Kao trener i predsjednik Zbora nogometnih trenera županije, što mislite o ukidanju 4. hrvatske nogometne lige?

Po pitanju struke, igranje županijske lige je ravno samoubojstvu. To je tragedija za naš nogomet i trebamo se svim silama boriti protiv toga. Vodstvo Saveza mora prepoznati je li interes županije igrati međužupanijsku ligu ili ne. Ako je, onda se rukovodstvo Saveza, odnosno Izvršni odbor mora svim silama potruditi da do toga dođe.
Zasad inicijative s njihove strane nema. Bitno je ići van okvira naše županije jer ako se začahurimo, jako teško ćemo se izvući.
Politiku treba što više izbaciti iz priče a struku staviti na prvo mjesto. Struka mora biti ta koja se pita prva. Ima puno nelogičnosti kod nas i Savez treba biti taj koji će ispraviti to i raditi na poboljšanju kvalitete nogometa.
Mi, kao Zbor nogometnih trenera, pokušat ćemo uže surađivat s voditeljstvom natjecanja, da samo stručni ljudi mogu biti treneri kako bi dobili bazu koja će podići kvalitetu, a to nećemo moći postići ako klubovi budu taborili u Županijskoj ligi.

Što mislite o stanju u nogometu u našoj županiji i koja mu je budućnost?

Stanje nogometa dugo nije bilo loše kao danas. Moje mišljenje je ako ćemo igrati županijsku ligu da onda trebaju i svi suci i svi delegati biti ovdje, a ne da igrači igraju niže rangove a suci i delegati idu gore. Tako ćemo i na tom polju koncentrirati kvalitetu.
Za uspjeh na nekom državnom nivou treba biti nešto više. Mi nemamo problema s tim da će netko prestati igrati nogomet sa 16 godina. Da bi se postiglo još više, treba više i uložiti i zapeti.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI