Pas Brave otputovao u Zagreb!

Volonterke, pas Brave i dječak koji ga je spasio
(FOTO: Bojan Miščević)

09.06.2011. | Bojan Miščević
Pregleda: 5633

Unesrećeni pas imenom Brave kojega je prije dva tjedna pogazio automobil na cesti u Velikoj, danas je otputovao u Zagreb, gdje će ga volonteri u suradnji s Veterinarskim fakultetom pokušati spasiti.

Osnovnoškolac Domagoj Grbavac i srednjoškolka Eleonora Šostić dva su tjedna brinuli o nesretnom psu, kojemu je nepokretan cijeli donji dio tijela, no pokazuje volju za životom, jede i pije. Maknuli su ga s ceste i smjestili u napušteni štagalj, o čemu je 034portal pisao jučer.

Našla pomoć preko foruma


Volonterka Ana Marinić je nakon što je čula za taj slučaj, upregnula sve snage kako bi se pas otpremio u Zagreb, gdje bi mu bila pružena odgovarajuća skrb, prvenstveno rentgen, kojega nema u cijeloj županiji Požeško-slavonskoj.
Preko foruma Plava šapa, stupila je u kontakt s troje volontera i ljubitelja životinja iz Zagreba koji su danas došli i odvezli psa u Zagreb.


Situacija na licu mjesta je bila još i gora i mučnija nego što se moglo pretpostaviti. Pas je, iako hranjen i zbrinut koliko je to bilo moguće dva tjedna ležao u vlastitom izmetu, kojega se moralo očistiti prije transporta. Jedna od volonterki i novinar 034portala koji se uključio u akciju su čisteći psa otkrili da su ga čak i crvi počeli izjedati. Pozvali smo veterinara koji je ubrzo došao i konstatirao da psu nema spasa.

"Ma crknut će on!"

Od djece koja su se brinula za psa neslužbeno doznajemo da je drugi veterinar koji je vidio psa unesrećenog kako leži na cesti, šutnuo nogom i rekao: "Ma crknut će on".

Žalosno je da se za pomoć nije javio nitko iz našeg kraja, već su dobri ljudi došli čak iz Zagreba i o svom trošku ga odvezli i zbrinuli.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI