Graševina kao najjači kutjevački brend

Festival graševine - arhivska fotografija
(FOTO: arhiv)

09.06.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 3189

"Hrvatska je vinorodna zemlja s velikim potencijalima koje još nismo u potpunosti iskoristili. Stoga želimo tijekom Festivala graševine još intenzivnije nastaviti promociju Kutjeva i kutjevačkog kraja kroz najjači trademark proizvod, a to je kutjevačka graševina", naglašava Zorica Tandara, predsjednica udruge Kutjevački vinari, koja već petu godinu uzastopno organizira Festival graševine.

Festival graševine će se održati u subotu, 11. lipnja na Trgu graševine u Kutjevu i okupit će vinare i vinogradare s kutjevačkog područja, ali i iz cijele zemlje. Program počinje ujutro okupljanjem planinara i obilaskom planinarskih staza vinogorja. U 11 sati bit će predstavljena monografija graševine "Nadarbina Vallis Auree" na kojoj su radili svi naši vinski stručnjaci i profesori. Poslijepodne će se s početkom u 16 sati održati kulturno-zabavni program. Nastupit će tamburaški sastavi i rock-grupe, a građani će moći degustirati vino sa štandova članova udruge Kutjevački vinari. Bit će upriličen i tradicionalni izbor vinske kraljice.

Vera Soldo Čamak, tajnica Kutjevačkih vinara, najavljuje kako bi ovo mogao biti najposjećeniji Festival graševine dosad, a posebno je naglasila važnost monografije koja će u sklopu festivala biti predstavljena.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI