Policija plijeni: Kako uzgojiti i do deset sadnica godišnje

Zapljena marihuane
(FOTO: Mario Nakić)

20.03.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 12649

"Perspektivni" relativno mladi (32) poduzetnik s požeškog područja imao je, prema policijskim saznanjima, dosta šanse za uspjeh. No, nije imao sreće. U njegovom su stanu na Sajmištu prošlog tjedna službenici Policijske uprave požeško-slavonske našli 218 grama marihuane u PVC vrećicama i 20-ak lončanica s posađenim biljkama marihuane.

Zabrinjavajuće

- Zabrinjavajuća je činjenica da je marihuana sve popularnija među mladima, rekao je Željko Grgić, načelnik Krim-odjela PU požeško-slavonske.


Svi na marihuanu


Grgić je konstatirao kako se na našem području bilježi sve veća prisutnost teških droga - heroina i kokaina, no policija i dalje sve svoje napore usmjerava u borbu protiv konzumenata i uzgajivača marihuane.
- Znamo za desetak uzgajivača marihuane u zatvorenom i ima još barem 30 onih koji je uzgajaju na otvorenom prostoru.

Kako se to radi

Policija je novinarima pokazala zapljenu, a načelnik je objasnio kako se radi o sofisticiranom uzgoju, a ovaj "poduzetnik" je čak puno uložio u biznis.
- Uzgajao je biljke u zatvorenom ormaru u koji je ugradio ventilaciju i neonsko svjetlo. Biljke je prskao posebnim gnojivom koje je nabavljao putem interneta. Ukupna vrijednost pronađenog alata za umjetni uzgoj marihuane mogla bi doseći i 10.000 kuna, a s takvom je opremom moguće uspješno posaditi i do 10 uzgoja godišnje, bez obzira na vanjske vremenske uvjete, ustvrdili su u policiji.

Ovdje pogledajte fotogaleriju zaplijenjene robe i potrebnog alata koji je policija izložila novinarima.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI