Dva festivala Zlatne žice u isto vrijeme

Hoće li Požega imati i dvije istovremene povorke i berbe grožđa?
(FOTO: Vjeran Blašković/ARHIV)

03.06.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 8590

Upravni odbor Glazbenog društva Zlatne žice Slavonije sastao se tijekom prijepodneva kako bi usuglasili stajalište vezano uz negativni odgovor gradonačelnika Zdravka Ronka vezano uz za korištenje Trga Sv. Trojstva za organiziranje ovogodišnjeg festivala Zlatne žice Slavonije. Porazgovarali smo sa potpredsjednikom Upravnog odbora GD Zlatne žice Markom Baričevićem.

Traže alternativnu lokaciju

- Odlučili smo da ćemo bez obzira što nismo dobili središnji požeški trg na korištenje i organizaciju Zlatnih žica festival ipak organizirati na alternativnoj lokaciji. Gdje će to točno biti upitat ćemo javno građane Požege i županije. Sljedećeg tjedna u programu Radija Vallis Aurea imat ćemo emisiju u kojoj ćemo ozbiljno i odgovorno iznijeti naša stajališta i okolnosti koje se događaju vezano uz organiziranje ovogodišnjeg festivala Zlatne žice Slavonije. Iznijet ćemo i novi programski sadržaj. Mogu vam reći da će festivala biti, bar onog u organizaciji GD Zlatne žice koji festival i organizira već 20 godina - rekao je za 034portal Marko Baričević.


Koristit će dosadašnji zaštitni znak


Na naš upit hoće li koristiti dosadašnji zaštitni znak festivala odgovorio je potvrdno.
- Pa to je naš znak, znak Glazbenog društva Zlatne žice kojega smo uvijek do sada na svim festivalima koristili. Nikome ga mi ne krademo, kako je javno rekao gradonačelnik Zdravko Ronko. U našem statutu piše da smo mi Glazbeno društvo osnovano u Požegi koje djeluje na nivou cijele Hrvatske. U siječnju je gradonačelnik javno najavio da će tužiti Društvo zbog znaka, pa što nas nije tužio? Reći ću vam zašto nije. Nije tužio jer nema osnove za tužbu - izjavio je Baričević.

- Gradonačelnik Ronko je javno izjavio u siječnju ove godine i kako ima određenog nezadovoljstva kako načinom, tako organizacijom, ali i programskim sadržajem manifestacije Zlatne žice Slavonije koji je iskazan kako kod dijela građana još više od dijela stručne javnosti - izjavio je Baričević citiravši gradonačelnika upitavši ga zašto je onda festival  Zlatne žice dao u ruke ljudima koji su proteklih godina u organizaciji festivala brinuli o programskom sadržaju.

Dva festivala u isto vrijeme

Na kraju, Baričević je rekao kako bi stvari u rujnu u Požegi mogle uistinu izgledati.
- Možda da od gradonačelnika zatražimo Trg sv. Terezije pa ćemo u istom gradu imati dva festivala istog imena, s istim zaštitnim znakovima koji će u isto vrijeme biti uživo prenošeni na dvije nacionalne televizije - našalio se Baričević.

Zatražili smo i komentar u Gradu Požegi od gradonačelnika Zdravka Ronka, no nismo ga dobili.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI