Dovršetak geodetskih radova: Kraj muka za građane

Željko Bačić i Josip Mikšik ispred karte županije u Cirakijevoj ulici
(FOTO: Mario Nakić)

03.06.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 4264

Općina Brestovac te gradovi Pleternica i Lipik sada su u potpunosti katastarski i zemljišno-knjižno uređeni. Projekt upisivanja čestica i rješavanja vlasničkih odnosa trajao je punih 10 godina i stajao državu, Požeško-slavonsku županiju i jedinice lokalne samouprave 8,4 milijuna kuna.

Bio je to dobar povod za svečano otvaranje kartozida, odnosno karte Požeško-slavonske županije širine 6,5 i visine 3,5 metara u Cirakijevoj ulici kod Željezničkog kolodvora, koja prikazuje cijelu županiju u omjeru 1:25.000.

- Zadovoljstvo mi je doći u Požegu i postaviti ovu kartu, rekao je dr. Željko Bačić, ravnatelj Državne geodetske uprave naglasivši kako je ukupno 15.000 hektara zemljišnih površina i 12 katastarskih općina u potpunosti sređeno, što uključuje oko 7.300 stanovnika.


- To će stanovnicima na tim područjima sada olakšati mnoge poslove, od prodaje nekretnina do podizanja kredita, ustvrdio je Josip Mikšik, pročelnik Državnog geodetskog ureda u Požegi.


Požeško-slavonski župan Marijan Aladrović izrazio je zadovoljstvo što je jedno poglavlje zatvoreno, te je kazao kako se nada da će uskoro i preostale čestice s područja županije ubrzo biti usklađene s knjigama. Župan se zahvalio Gradu Požegi na ustupljenom mjestu za kartozid županije.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI