Golijat ipak pobijedio: Slavija uvjerljivo slavila u Velikoj

Borba za loptu NK Slavija
(FOTO: Bojan Miščević)

02.06.2011. | J. Neferović
Pregleda: 4229

U prvoj finalnoj utakmici kupa Požeško-slavonske županije seniori Slavije ostvarili su uvjerljivu pobedu od 4:1 nam mladom momčadi Papuka, prvakom Prve ŽNL.
U prvom poluvremenu poletna mladost Papuka se rastrčala, dok su s druge strane igrači Slavije igrali dosta komotno. Takva igra je kažnjena pogotkom u 14. minuti, kada je Žuljević zatresao mrežu nesigurnog Bošnjaka. U tom periodu Slavija je imala samo jednu priliku i to u 28. minuti kada je Podobnik u padu s oko 5 metara glavom loptu poslao pored gola.

Početkom drugog poluvremena, Slavija je izvršila pritisak na gol Papuka i u 48. minuti Jakovljević je prevario Legca u kaznenom prostoru i snažnim udarcem s oko 12 metara zatresao mrežu Papuka. U 58. minuti Ančurovski je desetak metara od centra u polju Papuka ukrao loptu Nikolašu i krenuo prema golu Papuka. Kada je došao na desetak metara od Leista sitigao ga je Legac i izbio loptu u korner te spriječio pogodak.

U 62. minuti Slavija je preko Jajkovljevića došla u vodstvo i tada je praktički utakmica bila završena jer su se igrači Papuka predali, a Slavija je djelovala sve sigurnije. U 83. minuti dobra akcija Slavije u kojoj su sudjelovali Dav. Žafaranić – Jakovljević – Dav. Žafaranić – Štavlić dala je rezultata, jer je Štavlić s desne strane s oko deseatak metara pogodio prvi kut vratara Leista i lopta je završila u mreži.


Papuk je imao priliku za pogodak u 87. minuti, kada je Žuljević šutirao, lopta se od bloka odbila pod prečku, no Bošnjak ju je ispio prebaciti preko grede u korner. Konačni rezultatr jostigao je Davor Žafaranić, nak loše intervencije Leisata lopta se odbila u polje i tu je natrčao Davor Žafaranić i poslao je u mrežu.


Uzvratni susret igra se 8. lipinja u Pleternici.

PAPUK – SLAVIJA 1:4

VELIKA – Stadion Velika. Gledatelja 400. Sudac Mihalj (Požega).

STRIJELCI: 1:0 Žuljević (14) 1:1 – Jakovljević (48), 1:2 – Jakovljević (62), 1:3 – Štavlić (83), 1:4 – Dav. Žafaranić (90).

PAPUK: Leist, Mitrović, Legac, Nikolaš, Šarić, Ivić (od 71. Pejnović), Žuljević, Miškić, M. Peharda (od 82. I. Šipura), Šulc, Boban. Trener Damir Bognar.

SLAVIJA: Bošnjak, Čuljak, Brkić (od 46. Dav. Žafaranić), Valentić (od 70. Blaškovć), Podobnik, Dal. Žafaranić (od 62. Štavlić), Ančurovski, Hoborka, Marčinović, Neruda, Jakovljević (od 84. Novak). Trener Predrag Samardžija.

CRVENI KARTON: Novak (89).


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI