Smolčić predlaže pametne semafore i dogovor oko Zlatnih žica

Nino Smolčić tražit će odgovorno trošenje novca Požežana
(FOTO: Vjeran Blašković)

01.06.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 3957

Na konferenciji za novinare čelnik županijskog HSLS-a Nino Smolčić izjavio je kako se neće umoriti od prijedloga koje redovito upućuje na raspravu Gradskom vijeću Grada Požege, a koji se uvijek redovito SDP-ovom većinom odbijaju i o kojima se zbog toga ne raspravlja.

- Građane u ovom trenutku zanimaju jedino pitanja koja se dotiču njihove vlastite egzistencije, očuvanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta. Da bi se promijenio negativan trend u porastu nezaposlenosti, smanjenju broja zaposlenih u realnom sektoru, odljevu stanovništva mora se postići suglasje između Vijeća i gradske vlasti u najmanje jednoj točki, a to je stvaranje okvira i politika usmjerena prema ulaganju. Upravo zbog istih činjenica mi nastavljamo predlagati - izjavio je Smolčić.

Potrebna aktivnija izgradnja


Rekao je kako će za iduću sjednicu Gradskog vijeća, između ostaloga,  predložiti rebalans proračuna kako bi se  osigurala sredstva da se do kraja godine aktivnije radi na gradskim površinama te izgradnji novih i sanaciji postojećih objekata. Uz to HSLS će vijećnicima predložiti i odluku o razmatranju mogućih prostora za poduzetnički centar u Požegi, izvješće o radu komunalne tvrtke Tekija, odluke o mikrokreditima, potpori za rad pripravnika te komunalnoj naknadi.


Pametni semafori

Kao novost HSLS predlaže investiranje u digitalne pokazivače brzine koji bi bili spojeni sa semaforima. Smolčić kaže kako se radi o investiciji vrijednoj oko 1,6 milijuna kuna kojom bi se sustavnije riješio problem brzine i sigurnosti prometa u gradu, ali i ležećih policajca koji nisu riješili prometne probleme. Dodaje kako za ovaj projekt postoji i velika vjerojatnost sufinanciranja, pa Grad ne bi morao osigurati cijeli iznos u proračunu.

Problem oko Festivala raspraviti u vijećnici

Smolčić je rekao i kako se problem Festivala Zlatne žice Slavonije treba riješiti za "zelenim stolom".
- Svim gradskim vijećnicima upućeno je pismo od strane Glazbenog društva Zlatne žice u kojem nas se želi upoznati sa detaljima oko organiziranja Festivala Zlatne žice Slavonije. To je dobro i takva praksa komuniciranja sa vijećnicima se treba nastaviti u pogledu svih zainteresiranih skupina, ali ono što je u ovom slučaju neophodno je da svi odemo korak dalje, da se sastane Gradsko vijeće i da se na istom otvori rasprava na kojoj bi se svima obratila i gradska uprava i Glazbeno društvo Zlatne žice - zaključio je Nino Smolčić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI