ʺOdazvali smo se jer ljudski je pomagatiʺ

Slavonske lole
(FOTO: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL)

27.05.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 8199

Popularni đakovački tamburaški sastav Slavonske lole nastupit će na velikom koncertu, najavljenom za srijedu u Gradskoj sportskoj dvorani u Pakracu. Radi se o humanitarnom koncertu za pomoć obitelji Varešak, prvenstveno Danijeli koja treba ići na operaciju (ovdje pročitajte članak o njima).

Razgovarali smo stoga s Darkom Ergotićem, članom Slavonskih lola, koji je za 034portal govorio o njihovoj želji da pomognu, njihovom zadnjem albumu, nastupima i Pakracu.

* U svojoj 35-godišnjoj karijeri, koliko ste puta već bili u Pakracu?

- Ne znam, nemoguće je to sada zbrojati. Jako mnogo puta smo ondje nastupali. Pakrac nam je drag kao i svako drugo mjesto u kojem nas publika prihvati. Pakrac je stradao u Domovinskom ratu, i to nam je dodatni poticaj za gostovanje.


* Veselite li se dolasku u Pakrac?


- Veselimo se svakoj svirci, a pogotovo ovakvoj, kada sudjelujemo u humanitarnoj akciji.

* Odazivate li se često takvim akcijama?

- Kad god smo u mogućnosti, prihvatimo. Jer ljudski je pomoći. To je zapravo glavni razlog zašto smo prihvatili poziv organizatora, želimo dati svoj doprinos i pomoći obitelji u potrebi.

* Prošle jeseni vam je izašao novi album "Ispod mjeseca". Što je na njemu novo?

- Najveća je novost što je to prvo naše samostalno izdanje. Upustili smo se u to, kako bismo omogućili ljudima da lakše dođu do našeg CD-a. Uspjeli smo dogovoriti s Tisak Mediom da se prodaje u njihovim prodavaonicama.

* Hoće li i ovaj album iznjedriti neke svevremenske hitove?

- Rano je o tome još govoriti. Na albumu ima 12 novih pjesama, vrijeme će još pokazati koliko njih će ostati zapamćeno. "Pjesma mati" i "Ljubavi moja jedina" svakako su se istaknule jer smo ih svirali prije albuma na festivalima, publika ih je brzo prepoznala, ali sada već ima više pjesama koje ljudi kažu da im se sviđaju, ovisno o ukusu.

Slavonske lole nastupaju u srijedu, 1. lipnja u Gradskoj sportskoj dvorani Pakrac s početkom u 20 sati. Cijena ulaznice je 20 kuna, a prihod od ulaznica namijenjen je za pomoć obitelji Varešak.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI